نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه در خصوص ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری
نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه در خصوص ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری
عدلنامه: از آن‌جا که مطابق ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 جرائم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می‌شود و برابر صراحت تبصره 5 ماده 81 قانون پیش‌گفته صدور قرار تعلیق تعقیب در این جرایم در اختیار قاضی دادگاه رسیدگی کننده است و دادستان در این جرایم اختیاری ندارد.
به گزارش عدلنامه، نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه در خصوص ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری به شرح زیر است:
شماره نظریه : ۷/۱۴۰۲/۴۰۷شماره پرونده : ۱۴۰۲-۱۶۸-۴۰۷کتاریخ نظریه : ۱۴۰۲/۰۶/۱۱
استعلام :
با توجه به ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است، چنانچه شاکی وجود نداشته باشد و … دادستان می‌تواند با وجود شرایط مندرج در قانون تعقیب متهم را معلق نماید. حال سؤالی که طرح می‌شود اینکه در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت که در صلاحیت مستقیم رسیدگی دادگاه هستند، در زمان ارائه گزارش اتهام به دادسرا، دادستان می‌تواند قرار تعلیق تعقیب نیز صادر کند؟ یا اینکه پرونده به دادگاه ارسال و دادگاه قرار تعلیق تعقیب صادر کند؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
از آن‌جا که مطابق ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ جرائم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می‌شود و برابر صراحت تبصره ۵ ماده ۸۱ قانون پیش‌گفته صدور قرار تعلیق تعقیب در این جرایم در اختیار قاضی دادگاه رسیدگی کننده است و دادستان در این جرایم اختیاری ندارد.