در نشست رئیس دستگاه قضا با روشندلان مطرح شد؛دستورات ویژه اژه‌ای برای رفع موانع حقوقی مشارکت اجتماعی نابینایان
در نشست رئیس دستگاه قضا با روشندلان مطرح شد؛دستورات ویژه اژه‌ای برای رفع موانع حقوقی مشارکت اجتماعی نابینایان
عدلنامه: رئیس قوه قضاییه ضمن موافقت با تشکیل دفتر و کارگروه‌های ۴ نفره در مراکز استان‌ها برای پیگیری و حل و فصل مشکلات حقوقی و قضایی نابینایان قبل از ورود به دادگاه، برای رفع موانع حقوقی مشارکت اجتماعی نابینایان، دستورات ویژه‌ای صادر کرد.

به گزارش عدلنامه، جمعی از نابینایان کشور، به مناسبت «روز جهانی عصای سفید» به منظور بررسی موانع حقوقی در مسیر مشارکت اجتماعی نابینایان با حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای دیدار کردند.

رئیس قوه قضاییه در این دیدار با بیان اینکه معلولیت مانع از رسیدن انسان به مقصد نمی‌شود، به افتخارآفرینی معلولان کشورمان در طول تاریخ و در ادوار مختلف اشاره کرد که با توکل به خدا، اتکاء به نفس و بهره‌مندی از سایر نعماتی که داشته‌اند، منشأ کار‌های بزرگ شده‌اند.

اژه‌ای یکی از افتخارآفرینی‌ها را درخشش و مدال آوری جانبازان و معلولان کشورمان در مسابقات جهانی پارالمپیک در هفته‌های اخیر عنوان کرد.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تصویب قانون جامع حمایت از معلولان در سال ۸۳ که در سال ۹۷ به قانون حمایت از حقوق معلولان ارتقاء یافت و از سال ۹۸ در کشورمان اجرایی شده، خواستار توجه همه دستگاه‌های اجرایی به این قانون شد.

محسنی اژه‌ای افزود: در این قانون ستادی با حضور ۱۳ عضو به ریاست وزیر کشور و دبیری رئیس سازمان بهزیستی پیش بینی شده و کمیته‌ای نیز با عضویت ۲۶ نفر به ریاست معاون اول رئیس جمهور تعیین شده تا بر روند اجرای قانون نظارت داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به وظیفه سازمان بازرسی کل کشور برای نظارت بر حسن اجرای قوانین در کشور، از رئیس این سازمان خواست که فصل به فصل و ماده به ماده و تبصره به تبصره قانون مذکور را مورد بررسی قرار دهد تا مشخص شود چه میزان از این قانون و چگونه اجرا شده است.

وی همچنین از نماینده تام الاختیار قوه قضاییه در کمیته نظارت بر اجرای قانون جامع حمایت از معلولان خواست که بررسی و اعلام نماید که این کمیته تاکنون چند جلسه برگزار کرده و چه دستاورد‌هایی در پیگیری اجرای قانون و حمایت از حقوق معلولان داشته است.

وی از نماینده قوه قضاییه در کمیته همچنین خواست که اگر در آیین‌نامه اجرایی قانون خلائی وجود دارد که مانع از حسن اجرای قانون می‌شود و لازم است مسائل جدیدی در این آیین‌نامه پیش بینی شود، آن‌ها را احصاء و اعلام نماید.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به وظایف قانونی و انسانی همه دستگاه‌ها برای پیگیری حقوق و مطالبات معلولان کشور، از معاون حقوقی خود خواست که پیشنهادات شبکه ملی نابینایان برای تسهیل و رفع موانع حقوقی مشارکت اجتماعی این قشر را بررسی کند تا هر کدام از این پیشنهادات مغایر قانون نبوده و قابلیت اجرایی دارد، به سرعت عملیاتی شود.

اژه‌ای همچنین با پیشنهاد برخی نابینایان برای ایجاد دفتری برای پیگیری مشکلات حقوقی و قضایی آن‌ها موافقت کرد که بر اساس آن مقرر شد کارگروه‌های ۴ نفره‌ای در مراکز استان‌ها برای حل و فصل مسائل مربوط به نابینایان در مراجع قضایی قبل از ورود به دادگاه تشکیل شود.

رئیس دستگاه قضا همچنین با اشاره به مشکلات نابینایان و معلولان در پیگیری پرونده‌های حقوقی و انتقاد‌هایی که از تعیین وکلای کم تجربه توسط کانون وکلا مطرح شد، اعلام کرد که این مشکل با مساعدت مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه حل می‌شود. /ایلنا