رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان: جزئیات طرح تسهیل سازی کسب و کار فاجعه ای برای وکالت است / نمایندگان اشراف کافی به قوانین ندارند
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان: جزئیات طرح تسهیل سازی کسب و کار فاجعه ای برای وکالت است / نمایندگان اشراف کافی به قوانین ندارند
عدلنامه: نشست خبری رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان برگزار شد. غلامرضا رشاد صیقلانی رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان در این نشست خبری با اشاره به برگزاری آزمون وکلا در سراسر کشور، گفت: آزمون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاورین خانواده قوه قضائیه روز جمعه 23 مهرماه ساعت 8 صبح لغایت 11 برگزار خواهد شد.

به گزارش عدلنامه، نشست خبری رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان برگزار شد. غلامرضا رشاد صیقلانی، رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان در این نشست خبری با اشاره به برگزاری آزمون وکلا در سراسر کشور، گفت: آزمون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاورین خانواده قوه قضائیه روز جمعه ۲۳ مهرماه ساعت ۸ صبح لغایت ۱۱ برگزار خواهد شد. وی در رابطه با این آزمون گفت: این آزمون در ۸۳ حوزه و با حضور بیش از ۸۱ هزار نفر برگزار می‌شود که ۴۶۷ نفر دارای محدودیت حرکتی هستند. همچنین ۲۹۱۲ نفر از استان گیلان در دانشگاه گیلان و دانشگاه آزاد لاهیجان رقابت می کنند.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان با اشاره به تصویب کلیات طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب کار در مجلس شورای اسلامی و اضافه شدن حرفه وکالت به منزله کسب و کار اشاره کرد و گفت:
از جمله دلایل نمایندگان برای تصویب این طرح، رفع انحصار طلبی از حوزه وکالت است و دوم تولید و تسریع در مجوز کسب و کار برای دانش آموختگان حوزه وکالت بود. این در حالی است که کسب و کار نامیدن وکالت درست نیست، زیرا شان و منزلت وکیل در این طرح در نظر گرفته نشده است و نگاه کسب و کار یعنی نگاه سود، بیشتر است.

رشاد اظهار داشت: پیش از این معیار های انتخاب پذیرش وکلا در هر استان بر اساس جمعیت استان ها، وضعیت آنها و پرونده های موجود در آن استان بود و تعیین ظرفیت ها و معیار این ظرفیت ها هم بر عهده کمیته ای متشکل از رییس کل دادگستری استان، رییس ارزشیابی قضات، رییس حوزه اطلاعات استان و رییس مرکز وکلا یا رییس کانون وکلا تشکیل می شد. اما در طرحی که مجلس تصویب کرده است، معیار پذیرش وکلا به اینگونه است که هرکسی در آزمون ۲۵ درصد تست بزند،قبول محسوب می شود. وی افزود: این وضعیت، افرادی با اطلاعات علمی پایین بر تعداد وکلا افزوده می کند که مشکلات زیادی را برای این افراد ایجاد می کند که مجبور می شوند هر پرونده ای را بپذیرند.


رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه استان گیلان خاطرنشان کرد: طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب سبب می شود که کیفیت، قربانی کمیت شود و این نشان می دهد متاسفانه نمایندگان ما در مجلس اشراف مناسب به موازین قانونی ندارند و متخصصین هم در کمیسیون های مربوطه نیستند و ما در مجلس به اندازه انگشتان یک دست هم حقوق‌دان نداریم.

رشاد در پایان خواستار شد نمایندگان آرای خود را شفاف کنند و گفت: چطور مردم نباید بدانند که نمایندگانشان در مورد طرح های مصوب شده چه رایی داده اند. البته دو نماینده شهر رشت در فضای مجازی عنوان کرده بودند که به دنبال رفع محدودیت و انحصار طلبی از شغل وکالت هستیم! آیا این نمایندگان وکیل هستند که دغدغه شغل وکالت داشته باشند؟ جزییات این طرح اگر بخواهد تصویب شود، فاجعه بزرگی در وکالت رخ خواهد داد و متاسفانه عزیزان فقط می خواهند حرفی زده باشند. /حکایت گیلان