نظر به اینکه مطابق ماده ۱۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، حکم به مجازات و اقدامات تأمینی و تربیتی و اجرای آن، تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون است، ضبط خودروی حامل سلاح غیرمجاز نیز، مستلزم نصّ قانونی است که در قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب ۱۳۹۰، حکم خاصی در خصوص آن وجود ندارد و مقررات ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی و ماده ۱۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری، ناظر به نحوه اقدام مرجع قضایی نسبت به اشیاء و اموال کشف شده است تا حسب مورد ضبط، مسترد یا معدوم شود، اما مواد قانونی یاد شده دلالتی بر این که آنها در چه مواردی باید ضبط، مسترد یا معدوم گردند، ندارد. لذا صدور حکم بر ضبط خودروی حامل سلاح غیرمجاز به استناد مواد قانونی یاد شده، مخالف اصل قانونی بودن مجازات است. بنابهمراتب، رأی شعبه بیستم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی دیوان عالی کشور، صحیح و قانونی تشخیص داده میشود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی، در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاهها و سایر مراجع، اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.
رأی وحدت رویه شماره ۸۴۴ هیأت عمومی دیوان عالی کشور در ۱۴۰۲/۱۲/۸ با موضوع عدم امکان ضبط خودروی حامل سلاح غیر مجاز
عدلنامه: رأی وحدت رویه شماره ۸۴۴ هیأت عمومی دیوان عالی کشور در ۱۴۰۲/۱۲/۸ با موضوع عدم امکان ضبط خودروی حامل سلاح غیر مجاز در روزنامه رسمی منتشر شد.
لینک کوتاه :
https://adlnameh.ir/?p=14350
برچسب ها
وکیل احد غلامی رضایی رییس کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی شد
عدلنامه: وکیل احد غلامی رضایی به عنوان رییس چهاردهمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی انتخاب شد.
رای شعبه دیوان عالی کشور: انصراف زوجه از «مطالبه حقوق مالی ناشی از زوجیت»، بهمعنای انصراف از استرداد جهیزیه نیست
عدلنامه: گرچه مالکیت زوجه بر جهیزیه از حقوق مالی وی میباشد و جهیزیه بر اموال اختصاص داده شده به زندگی مشترک صدق میکند، اما حق بر استرداد جهیزیه از حقوق مالی «ناشی از زوجیت» نیست. بنابراین اگر زوجه، از «مطالبه حقوق مالی ناشی از زوجیت» صرفنظر کند، عموم این عبارت، حق بر درخواست استرداد جهیزیه را دربر نمیگیرد، بلکه حقوق مالی ناشی از زوجیت صرفا ناظر بر مواردی نظیر نفقه زوجه و مهریه که موضوعا از جهیزیه و حق مالکیت بر آن منصرف است، میباشد.
واکنش دو حقوقدان به فعالیتهای اقتصادی یک شرکت منتسب به بابک زنجانی/ آیا همه مجرمان مالی امکان فعالیت اقتصادی دارند؟
عدلنامه: دو حقوقدان درباره فعالیتهای اقتصادی یک شرکت منتسب به بابک زنجانی واکنش نشان دادند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.