به گزارش عدلنامه، فاطمه عاشوری، متولد پاییز ۱۳۷۶ در آستانه ی اشرفیه رتبه ۳۵۸ کنکور ۱۳۹۵ و فارغ التحصیل رشته حقوق دانشگاه گیلان است. وی رتبه ی۵۳ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۳۹۹ و هم اکنون دانشجوی دانشگاه خوارزمی تهران است.
*انگیزه شما برای ورود به رشته حقوق و انتخاب حرفه وکالت چه بود؟
انگیزه ی من برای ورود به این رشته در مرحله ی اول کمک به تحقق عدالت و احقاق حق و دست گیری از افراد مظلوم بود که حقشان به دلایل مختلفی در جامعه از جمله نداشتن سواد حقوقی پایمال می شود. شأنیت اجتماعی که حرفه وکالت داشت نیز یکی دیگر از دلایلم برای انتخاب رشته حقوق و حرفه وکالت بود.
*از چه زمانی خود را ردای وکالت می دیدید؟
در دوران دیبرستان علیرغم اینکه میتوانستم در رشته های دیگری تحصیل کنم اما رشته علوم انسانی را انتخاب کردم. نیت من خواندن حقوق و رسیدن به جایگاه وکالت بود؛ حتی زمانی که از نظر علمی توانایی شرکت در آزمون های حقوقی غیر از وکالت را نیز داشتم باز هم تنها هدف دیرینه ی خودم، یعنی حرفه وکالت را برگزیدم.
*چه پیش بینی ای از نتیجه خود در آزمون داشتید؟
پس از اتمام آزمون، کلید آزمون را چک نکردم اما از نحوی پاسخگویی ام به سوالات میدانستم که حتما قبول میشوم اما رتبه اش برایم اهمیتی زیادی نداشت. اما دوستان نزدیک کسانی که به نحوی مطلع از امورات من بودند تخمین میزنند که تک رقمی بیاورم.
*با توجه به تعویق های پیاپی آزمون وکالت ۹۹، این مجموعه اتفاقات و مسائل و چالش های ناشی از تعویق آزمون وکالت چه اثرات احتمالی بر عملکرد شما داشت و چگونه موفق به مهار آن ها شدید؟
در ابتدا این تعویق ها یکسری شایعات را به دنبال داشت که بر روی ذهن داوطلبان آزمون کانون وکلای دادگستری تأثیرات منفی می گذاشت. مانند اینکه آزمون کانون وکلا شاید دیگر برگزار نشود و یا شاید با آزمون ۱۴۰۰ ادغام شود که در هر دو حالت مشکلات خاص خودش را داشت. پس از هر تعویق، بعد از وقفه ای کوتاه که صرف استراحت میشد دوباره مطالعه ام را شروع میکردم.
*از چه زمانی به صورت جدی برای آزمون وکالت ۹۹ برنامه ریزی کرده و شروع به مطالعه کردید؟
از زمستان ۹۸ شروع به مطالعه کردم که در کنارش درس های آزمون ارشد را نیز میخواندم اما مطالعه ی جسته و گریخته من از ترم ۶ کارشناسی به صورت آهسته و پیوسته با خواندن کتاب های منبع آغاز شده بود.
*آیا زمانی بوده که در میانه راه خسته و بی انگیزه بشوید؟
بله؛ چند باری که آزمون تعویق شد خیلی اوقات از نظر روحی فرسوده شده ولی چاره ای به جز ادامه دادن نداشتم. راهی بود که باید بالاخره تمامش میکردم؛ پس بعد از استراحت و دلگرمی گرفتن از جانب دوستان و خانواده، مجدداً شروع میکردم.
*منابع مطالعاتی شما برای آزمون وکالت ۹۹؟
حقوق مدنی: بیات و تست قربانی
حقوق تجارت: توکلی و تست قربانی
آیین دادرسی مدنی: قانونیار چتر دانش و تست عمروانی
اصول فقه: اصول بنی صدر و تست سمیرا محمدی
جزا: قانونیار چتر دانش و تست عفوری
آیین دادرسی کیفری: قانونیار چتر دانش و کتاب هزار تست
*چه موانعی را بر سر راه دانشجویان حقوق و علاقهمندان
به حرفه وکالت میبینید؟
مسائل راجع به اضافه شدن منابع و یا تغییر حد نصاب برای قبولی و … باعث به وجود آمدن ابهاماتی که در ذهن داوطلبان شد. این مسائل به منزله ی مانع عمل کرده و می کند که در این راستا باید اقداماتی از سوی مقامات ذیصلاح در جهت رفع آن موانع و مسائل صورت گیرد.
*توصیه شما به دانشجویان حقوق و داوطلبان آزمون وکالت چیست؟
توصیه ی من این است که دانشجویان در دوران دانشگاه مطالعه منابع درسی را فراموش نکنند و پایه ی علمی خود را بهبود ببخشند و بدانند که رسیدن به هر هدفی هر چند سخت و طاقت فرسا، با تلاش و کوشش برنامه ریزی شده حاصل میشود.
*سخن پایانی …
در پایان کمال تشکر و قدرانی را از همسر مهربان و مادر عزیزم دارم که در این راه پر فراز و نشیب و همواره یاور و پشیبانم بودند.