به گزارش عدلنامه، روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان، طی بیانیه ای اعلام کرد:
عدم نگرش درست به کرامت انسانی و نادیده گرفتن حیثیت و آبروی انسان، در هر جامعه ای و در قلمرو هر حکومتی ناپسند و قابل نکوهش و بازخواست می باشد، چه در ینگه دنیا باشد و گلوی انسانی بدست پلیس فشرده شود چه در مام میهن باشد. میهنی که از رهنمون های شریعت اسلام برخوردار است و جان، مال و آبروی انسان مصون از تعرض و دست درازی تعریف شده است. بسیاری از سخنان و سیره بزرگان دینی در ارتباط با پاسداشت آبرو و حیثیت انسانی است و برجسته آن که در اصل بیست و دوم قانون اساسی و در مواد ۹ و ۱۳ منشور حقوق شهروندی، حیثیت، جان و مال، اعتبار و کرامت انسانی مصون از تعرض است.
رویدادی که در چند روزگذشته برای مهسا امینی از فرزندان این سرزمین پیشامد کرد و درنهایت منجر به از دست دادن یکی از بانوان این مرز و بوم گردید آن چنان ناگوار است که نه تنها داغ بر دل خانواده ارجمند این دختر جوان گذاشته است که سوگی است بردل همه مردم ایران. دریغ، چنانچه نگرشی درست به رویدادها و برخوردهای ناشایست پیش از این داشتیم، سوگ امروز را نداشتیم.
ریشه یابی بسزا و در خور در زمینه های یاد شده نیاز جدی است که از بروز رویدادهای این چنین ناگوار جلوگیری می کند. حال این پرسش، به گونه اساسی و برجسته مطرح می باشد که با پاسداشت ارزش های جامعه ایرانی، چنانچه از فرستادن این فرزندمان به اداره پلیس امنیت اخلاقی جلوگیری و تنها به رهنمون وی طبق اصول تعریف شده و قانونی بسنده می شد، امروز در سوگ وی نشسته بودیم؟ آیا برخوردهای این چنین سخت گیرانه برای این گونه زمینه ها نیاز و بایسته است؟ کرامت انسانی و رعایت حقوق شهروندی چه می شود؟پاسداشت آبرو و حیثیت سفارش شده در شریعت اسلام و سیره و سخنان بزرگان دینی و یاد شده در قوانین موضوعه در کجای این گونه کردارها می باشد؟
آیا با مهسا و مهساهای این سرزمین باید چون بزهکاران رفتار کرد؟ بدون ریشه یابی راستین و در خور، باید در انتظار تکرار این رویدادهای ناگوار در فرداهای پیش رو باشیم و بارها و بارها سر در گریبان اندوه فرو بریم.
کمیسیون حقوق بشر و کمیسیون بانوان کانون وکلای دادگستری استان اصفهان ضمن ابراز همدردی با خانواده داغدیده مهسا امینی و اعلام آمادگی برای دفاع از حقوق این خانواده و ضرورت پیگیری این حادثه تلخ از سوی مراجع مربوطه بر رعایت حقوق شهروندی و کرامت انسانی که در آموزه های دین مبین اسلام نیز به آن اشاره شده است، تاکید دارد و خواستار رعایت حقوق شهروندی و کرامت انسانی از سوی تمام ارگان های اداری و انتظامی است.