به گزارش عدلنامه، حجتالاسلام والمسلمین محسن ابراهیمی، معاون مشاوران خانواده مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، از ابلاغ تعرفه مشاوره و خدمات مراکز مشاوره قوه قضاییه توسط ریاست قوه قضاییه خبر داد و اظهار کرد: برای اولین بار، در آذرماه سال جاری تعرفه مشاوره و خدمات مراکز مشاوره قوه قضاییه براساس سطح بندی و الگوی هزینهها از سوی ریاست قوه قضاییه ابلاغ شد.
معاون مشاوران خانواده مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این تعرفه، شامل کلیه خدماتی است که روانشناسان، مشاوران حقوقی و مددکاران اجتماعی در کلیه کلینیکها و مراکز وابسته به قوه قضائیه ارائه میدهند.
وی اظهار کرد: پیش از این مراکز مشاوره از نرخهای عمومی و به صورت غیر منضبط استفاده میکردند و اکنون این تعرفه به شکل اختصاصی و از سوی رئیس قوه قضاییه تعیین شدهاست. در تعیین این نرخ و تعرفهگذاری آیتمهای متعددی لحاظ شدهاست.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی با اشاره به اقدامات کارشناسی انجام شده برای تعرفهگذاری عنوان کرد: یک تیم طی چند ماه کار کارشناسی، هزینههای ارائه خدمات مشاوره را در سراسر کشور متناسب با ۴۰۰ حوزه قضایی بررسی کردند و با همکاری مرکز آمار ایران هزینههای سال جاری در حوزه مسکن برای اجاره دفاتر خدمات مشاوره و هزینههای جاری و مصرفی مراکز برای اداره آنها توسط مشاوران استخراج شد و این هزینهها متناسب با شهرها و مناطق مختلف دستهبندی شد.
معاون مشاوران خانواده مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه عنوان کرد: در حال حاضر تعرفه برای سه سطح ارائه میشود؛ سطح اول تهران، سطح دوم استانهای سطح دو و سطح سوم شامل استانهای سطح سوم میشود.
وی افزود: استانهای سطح دوم، شامل استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، فارس، قزوین، قم، کرمانشاه، گیلان، مازندران، مرکزی، هرمزگان و همدان است.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی خاطرنشان کرد: استانهای سطح سوم، شامل استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان شمالی خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، گلستان و یزد است.
وی تصریح کرد: حقالمشاوره سایر شهرستانها در هر یک از این سطحبندیهای اعلام شده، ۲۰ درصد کمتر از نرخ مرکز هر استان میباشد.
معاون مشاوران خانواده مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به شاخصههای تعرفهگذاری یاد شده اذعان کرد: از جمله ویژگیهای این تعرفهگذاری که در میان سایر نهادهایی که خدمات مشاوره و روانشناختی ارائه میدهند آن را متمایز میکند، این است که کلیه تعرفهها و حقالمشاورهها با پشتوانه اقتصاد مراکز مشاوره و اقتصاد استان، مرکز و شهرستانی که در آن خدمات ارائه میشود، در نظر گرفته شده است.
معاون مشاوران خانواده مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه عنوان کرد: شخص ریاست قوه قضاییه طی چند مرحله، ملاحظات و نکات مد نظر خود را نسبت به این تعرفهگذاری انجام داده است و نهایتا با ارشادات ایشان و بهمنظور رعایت حال مراجعان، مقداری از پیشنهاد کارشناسی اولیه کاسته شد و تعرفه برای اجرا، ابلاغ شد.
وی گفت: در این تعرفه گذاری سعی شده که نسبت به اقشار ضعیف ملاحظه صورت گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی در پایان بیان کرد: بر اساس دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده، فاقدین تمکن مالی و کسانی که از نظر اقتصادی امکان پرداخت حقالمشاوره را ندارند، تحت پوشش خدمات معاضدتی قرار خواهند گرفت و قوه قضاییه با معرفی که نسبت به فاقدین تمکن مالی خواهد داشت، هم از ناحیه خود خدمات معاضدتی و رایگان ارائه خواهد داد و هم با همکاری سازمانهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی نسبت به ارائه خدمات رایگان به این افراد اقدام خواهد کرد. /ایرنا