به گزارش اختصاصی عدلنامه، سید کاظم حسینی نوشت: در لیست منتشره وزرای #پاکدست دکتر #پزشکیان در فضای مجازی بنده در پرونده #اختلاس، #کلاهبرداری و #تحصیل_مال نامشروع دو نفر از ۱۸ نفر #وکالت کردم.
«اللهم اجعل عواقب امورنا بالخیر»
سیدکاظم حسینی علیرغم اینکه از سوی مخاطبانش در مورد عاقبت پرونده های آن دو نفر و برائت یا محکومیت آنان مورد پرسش قرار گرفت، در این مورد سکوت کرد.
حال انتصاب برخی افراد در پستهای مدیریتی دولت چهاردهم، برای عدهای سوالبرانگیز شده است. از نظر دو حقوقدان، اگر فردی متهم و بعد تبرئه شده باشد، هیچ منعی برای پذیرش پستهای دولتی برای او وجود ندارد.
به گزارش عدلنامه و به نقل از انصاف نیوز، علی اکبر گرجی، حقوقدان، دربارهی سپردن پستهای دولتی به کسی که متهم و تبرئه شده است، گفت: قانون صراحت دارد و برخی از محکومیتها به دستور قاضی به این صورت است که فرد از حقوق اجتماعی یا تصدی پستهای عمومی محروم میشود (مجازات تکمیلی یا تبعی مواد ۲۳، ۲۴ و ۲۵ قانون مجازات اسلامی)، وقتی چنین چیزی قید نشده باشد، مانعی برای انتصاب فرد وجود ندارد.
گرجی، حقوقدان: محرومیت اجتماعی نیاز به حکم قضایی دارد
او در ادامه گفت: هرگونه محرومیت اجتماعی و سیاسی، به تصریح قانونی و حکم قضایی نیاز دارد. مسائلی که دربارهی برخی افراد در دولت چهاردهم مطرح میشود، درست نیست چون آنها متهم شدهاند و هیچگونه محکومیت قطعی ندارند. مثل این است که قاضی شهروندی را احضار کند و بخواهد دربارهی موضوعی از او تحقیق کند.
کامبیز نوروزی: تبرئه شدن یعنی فرد خطایی نکرده است
کامبیز نوروزی، حقوقدان، دربارهی انتصاب متهمان در پستهای دولتی بعد از تبرئه شدن گفت: اگر کسی به هر دلیلی متهم و بعد تبرئه شده باشد، مطلقا هیچ سوءپیشینهی کیفری ندارد، درنتیجه صلاحیت احراز هر سمت دولتی از جمله وزارت را دارد.
او در ادامه گفت: وقتی کسی تبرئه میشود، یعنی اصلا جرمی مرتکب نشده است. اتهام به تنهایی باعث از بین رفتن حقوق اجتماعی فرد نمیشود. بعضی جرائم هستند که اگر فرد به آنها محکوم شود، ممکن است سوءسابقهی کیفری برایش قید شود و برای مدتی از حقوق اجتماعی محروم شود؛ اما وقتی تبرئه میشود یعنی خطایی نکرده است و هر سمت دولتی را بپذیرد.