به گزارش عدلنامه، نشست بررسی چالشها و مشکلات کانونهای وکلا با حضور علی اصغر عنابستانی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیته تحقیق و تفحص مجلس و دکتر بهنام حبیبزاده مومن رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، دکتر علی صدری خانلو و دکتر وحید قاسمی عهد نواب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، مهران عبدی سخنگو و حمیدرضا محمدی رئیس اداره روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد.
در این نشست بهنام حبیبزاده با اشاره به وضعیت معیشت وکلای دادگستری گفت: وضعیت شغلی وکلا بسیار ناگوار است و شرایط حرفه وکالت با کارمندی در دولت و کسب و کارهای رایج متفاوت است، یک کارمند دولت ممکن است در یک ماه ۲۰ میلیون تومان حقوق دریافت کند و از بسیاری از مزایای رفاهی و درمانی و سنوات پایان خدمت بهره ببرد و حتی از خانههای سازمانی نیز استفاده کند. اما یک وکیل دادگستری هیچ یک از این شرایط را ندارد و مخارج بسیار سنگینی از حیث دفتر، منشی، مالیات و تمدید پروانه وکالت را عهدهدار است.
دکتر حبیبزاده مومن خاطرنشان کرد: بنده به عنوان رئیس کانون وکلای مرکز چهار کارآموز دارم که هر کدام در طول یک سال گذشته فقط یک یا دو پرونده اعلام وکالت داشته و وکالت آن را بر عهده بگیرند و همگی شرمنده خانوادههای خود هستند. اما بعضاً رسانهها به گونهای وکلا را به تصویر می کشند که همه وکلا زندگی و خودروهای لوکس گران قیمت دارند، در حالی که چنین تصور به هیچ وجه با واقعیت منطبق نیست.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: بسیاری از وکلا حتی به اندازه یک کارمند دولت درآمد ماهیانه ندارند و با وجود چنین شرایطی قطعاً هیچ گاه نمی توانند دفتر کاری برای خود خریداری کنند. برخی از وکلا حتی نمی توانند در طول یک سال دو پرونده داشته باشند و این موضوع بسیار فاجعه بار است.
کانون وکلای مرکز آماده معرفی ۲۰ هزار وکیل به شرکتها و فعالان اقتصادی استمدیر نهاد وکالت با رد این ادعا که در حوزه وکالت انحصار وجود دارد، گفت: ما حاضریم بیش از ۲۰ هزار وکیل به دوستان در وزارت اقتصاد و امور دارایی معرفی کنیم تا با کمترین حقالزحمه امورات حقوقی فعالان اقتصادی کشور را بر عهده گیرند، این وکلا به قدری در وضعیت مالی اسفباری قرار دارند که حاضر هستند حتی با حقوق ۱۰ میلیونی هم برای شرکتها و واحدهای اقتصادی کار کنند. ما هر زمانی حاضریم که این تفاهمنامه را با وزارت اقتصاد منعقد کنیم.ادعای غیر استاندارد و سخت بودن آزمون وکالت غلط استدکتر حبیبزاده مومن در پاسخ به این شبهه که آزمون وکالت سخت و غیر استاندارد برگزار می شود، گفت: آزمون را سازمان سنجش برگزار می کند و در صورتی که سوالات آزمون غیر استاندارد باشند، قطعاً آن سوالات را حذف خواهد کرد، ضمن اینکه سازمان سنجش برخی سوالات را به صورت رندمی از سوالاتی که در سنوات گذشته توسط اساتید دیگر طراحی شده است انتخاب می کند، بنابراین این ادعا که آزمون غیر استاندارد و سخت برگزار شده، غلط است و امیدوارم به واقعیت های نهاد وکالت در مجلس محترم توجه شود./اختبار