آیا عدالت در انتظار رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری است؟
آیا عدالت در انتظار رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری است؟
عدلنامه: جلسه استماع اظهارات و دفاعیات در پرونده آفریقای جنوبی علیه رژیم اشغال‌گر قدس، روز گذشته در دیوان بین المللی دادگستری در لاهه هلند برگزار گردید. سابقه این جلسه به طرح دعوای دولت آفریقای جنوبی در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ مبنی بر نقض کنوانسیون ۱۹۴۸ در پیشگیری و مجازات جرم نسل زدایی است.

به گزارش سرویس بین الملل عدلنامه جلسه استماع اظهارات و دفاعیات در پرونده آفریقای جنوبی علیه رژیم اشغال‌گر قدس، روز گذشته در دیوان بین المللی دادگستری در لاهه هلند برگزار گردید.

سابقه این جلسه به طرح دعوای دولت آفریقای جنوبی در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ مبنی بر نقض کنوانسیون ۱۹۴۸ در پیشگیری و مجازات جرم نسل زدایی است. این درخواست همچنین شامل صدور دستور موقت دیوان از جمله در خصوص جلوگیری از عملیات نظامی منجر به نسل زدایی می باشد.

اگرچه دولت صهیونیستی این اتهامات را مردود می داند. شایان ذکر است طبق ماده ۲ کنوانسیون فوق الذکر،  مفهوم کلمه (ژنوسید) یکی از اعمال مشروحه ذیل است که با قصد نابودی تمام یا گروه ملی و قومی و نژادی و یا مذهبی ارتکاب گردد. از این قرار:

۱.  قتل اعضاء آن گروه.

۲. صدمه شدید نسبت به سلامت جسمی و یا روحی افراد آن گروه.

۳.  قراردادن عمدی گروه در معرض وضعیات زندگانی نامناسبی که منتهی به زوال قوای جسمی‌کلی یا جزئی آن بشود.

۴. اقداماتی که به منظور جلوگیری از توالد و تناسل آن گروه صورت گیرد.

۵. انتقال اجباری اطفال آن گروه به گروه دیگر.

نکته قابل توجه برای حقوقدانان بین المللی حضور پروفسور شاو به عنوان وکیل رژیم صهیونیستی در این دادگاه بین المللی است.  استدلال رژیم صهیونیستی در رد ادعاهای مطروحه اقدام به مثابه دفاع مشروع در پی حمله حماس در هفتم اکتبر به جنوب اسرائیل و کشته شدن ۱۲۰۰ نفر از جمله غیرنظامیان و به گروگان گرفتن حدود ۲۵۰ نفر است.

باید دید در این دعوای حقوقی طرفین درگیر و گروه وکلای مدافع چگونه خواهند توانست مواضع خود را در دادگاه به اثبات رسانند. دعوایی که مبنای آن کشته شدن بیش از ۲۰ هزار نفر از اهالی غزه است.