یادداشت/ کامبیز نوروزی، حقوقدان: بهبود بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات کانون وکلا   
یادداشت/ کامبیز نوروزی، حقوقدان: بهبود بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات کانون وکلا   
کانون وکلا مهمترین سازمان حرفه ای است که می تواند در صورت حضور در عرصۀ عمومی اثرگذار باشد.

به گزارش عدلنامه کامبیز نوروزی، حقوقدان در یادداشتی نوشت:

کانون وکلا اگرچه یک سازمان حرفه‌ای است ولی بسیار مرتبط با عرصه عمومی است.

کانون وکلای دادگستری یکی از مهمترین سازمانهای حرفه ای کشور است که اگر جایگاه و نقش خود را در عرصۀ عمومی به درستی بشناسد می تواند تأثیر قابل اعتنایی در مسائل مختلف کشور بگذارد.

خصوصیات رشتۀ حقوق و حرفۀ وکالت به شکلی است که مسائل این حرفه را از سطح شاغلان آن فراتر برده و مستقیماً به عرصۀ عمومی وارد می کند. زیرا وجود سازمان حرفه ای وکالت قدرتمند و مستقل نه تنها می تواند به استیفای حق دفاع آحاد ملت کمک کند، بلکه با روشنگری در حوزۀ حق و عدالت، راهی برای تشخیص حق از ناحق بنمایاند. فعلاً بگذریم که کانون وکلا سالهای زیادی است که به این بخش از مسئولیت اجتماعی خود توجه نداشته و سهواً و عمداً از آن غفلت کرده است و از عرصۀ عمومی غایب است.

در چند دورۀ اخیر انتخابات ،نامزدهای هیأت مدیرۀ کانون وکلای مرکز مورد بی مهری های فراوان قرار داشتند و بسیاری از نامزدهایی که با سابقۀ بسیار خوب حرفه ای شایستگی حضور در هیأت مدیره داشتند رد صلاحیت شده و مانع از حضور آنها در انتخابات به عنوان نامزد می شدند. همین امر موجب شد بسیار از وکلای شاخص و مسئول نتوانند امکان حضور در هیأت مدیره را پیدا کنند. بخشی از افول منزلت کانون وکلا ناشی از همین امر است.

در این دوره اما دادگاه انتظامی قضات که مرجع تعیین صلاحیت نامزدهاست آن رویۀ قبلی را کنار گذاشته و چند نفر از نامزهایی را که در ادوار گذشته رد می کرد و خلاف مقررات مانع از حضور آنها در انتخابات می شد، با رعایت قانون و اصول رسیدگی مورد تأئید قرار داده است.

از جملۀ این نامزدها خانم #فریدۀ_غیرت و آقایان #علی_نجفی توانا، #هوشنگ_پوربابایی، #_عیسی امینی، #عبدالصمد_خرمشاهی،  و … هستند که در چند دورۀ گذشته بدون دلیل موجه و قانونی رد صلاحیت می شدند اما این بار در فراز و فرودهایی صلاحیت آنها تأئید شد.

آنها این امکان را دارند که با نامزدی خود و در صورت کسب آرای لازم در هیأت مدیرۀ کانون مرکز حضور یابند.

این تعداد اتفاقاً از وکلایی هستند که در سابقۀ حرفه ای و تخصصی و اجتماعی خود جنس و جوهری نشان داده اند که حاکی از قابلیت احیای شأن و منزلت کانون و دفاع از حقوق صنفی و حقوق عامه در قالب کانون وکلا ست.

ناگفته نماند که شأن و منزلت و اعتبار هر سازمان حرفه ای وابسته به میزان مشارکت اعضای آن حرفه و مسئولیت اجتماعی آنهاست.

کانون وکلا مهمترین سازمان حرفه ای است که می تواند در صورت حضور در عرصۀ عمومی اثرگذار باشد.