به گزارش عدلنامه، سیما برخوری، عضو کانون وکلای دادگستری کرمان، در یادداشتی اختصاصی نوشت:
حقوق بشر، چنان که از نام آن هویداست، «حقوق انسان از آن جهت که انسان است» تعریف میشود؛ نه حقوق انسان از آن جهت که مرد است یا زن!
حقوق بشر، مجموعهایست از حقها و آزادیها که نه به دلیل وضع قوانین و نه به جهات عرَضی نظیر تعلقات دینی، نژادی، جنسیتی و… بلکه صرفاً به جهت «انسان بودن» باید برای همهی افراد تضمین گردد.
به تبع آن اصل مبنایی، دو اصل دیگر نیز در این باب مطرح میشود که همانا: ۱. اصل اشتراک وجودی زن و مرد در «انسان بودن» و ۲. اصل برابری همهی انسانها در بهرهمندی از حقوق بنیادین انسانی است.
اصل اشتراک وجودی (که نافی تفاوتهای بیولوژیک بین زن و مرد نیست) گرچه در زمانهی حاضر بدیهی بهنظر میرسد، اما رویکرد تبعیضآمیز برخی نظامهای سیاسی در وضع هنجارهای متفاوت نسبت به زن و مرد، تبعات نامیمونی برای جامعه دارد. تبعاتی که امکان زیست بهینه را از مردم میگیرد و هزینههای گزافی چون نارضایتی از نظام سیاسی و سرخوردگی اجتماعی را به دولتها تحمیل میکند. تعلیق کارت مربیگری جامپینگ بهدلیل انتشار ویدیویی که تصویرگر «زیست شادانه»ی زنان ورزشکار ماهشهر بود و پاشیدن اسپری فلفل به صورت زنانی که با تهیهی بلیط، قصد ورود به ورزشگاه را داشتند، فاقد هرگونه توجیه شرعی و قانونی است و واضحاً راه را برای اصلاحات ساختاری و ریشهای مسدود میکند. اگر پیام این رفتار شرمناک، این است که زن حق شاد بودن در اجتماع را ندارد، بدانند که دود این تبعیضهای ناروا و رفتارهای خلاف حقوق شهروندی به چشم خودشان میرود.
بارها نوشتهایم و گفتهایم که راه توسعه، از مسیر به رسمیت شناختن برابری حقوق زن و مرد میگذرد و توسعه، حق ملتها و لازمهی بقای دولتهاست.