سیدصادق سعادتیان در گفت وگویی در این باره اظهار کرد: بعد از برگزاری آزمون سردفتری و اعلام نمره علمی پذیرفته شدگان از طرف سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، انتشار این اسامی بلامانع است و با انتشار اسامی از طرف سازمان سنجش کشور، پذیرفته شدگان می توانند وارد سامانه درگاه ملی مجوزها شوند و پس از دریافت کد رهگیری، سامانه به صورت الکترونیکی و هوشمند پذیرفته شدگان را به سامانه ثبت من هدایت می کند. در سامانه ثبت من باید مدارک و مستندات مانند مدرک تحصیلی یا کارت پایان خدمت و... را بارگذاری کنند و بعد از بارگذاری، این مستندات به اداره کل امور اسناد ارسال می شود.
وی افزود: همکاران سازمان ثبت به محض اعلام و ابلاغ اسامی مکلف هستند استعلامات حفاظتی و صلاحیت پذیرفته شدگان را انجام دهند و بعد از آن که این استعلامات انجام شد، از پذیرفته شدگان، اختبار به عمل می آوریم. در این اختبار همانطور که سیاست سازمان ثبت اسناد است، از پذیرفته شدگان سوال علمی نخواهیم داشت؛ صرفا سوالات در راستای تسلط پذیرفته شدگان به نرم افزارهای بهره برداری شده در دفاتر اسناد رسمی و امور دفترخانه اسناد رسمی و کارهای برون سپاری است. کسی که تسلط داشته باشد با نظر کمیته اختبار میتواند بدون کارآموزی، ابلاغ سردفتریاش را اخذ کند.
وی گفت: اگر کمیته اختبار تشخیص دهد که با یک دوره فرصت مطالعاتی به پذیرفته شده می توان از او دوباره اختبار گرفت تا به کارآموزی نرود، فرصت مطالعاتی به او میدهیم و بعد از آن دوباره کمیته اختبار میگیرد و اگر پذیرفته شده موفق شد به سمت صدور ابلاغ سردفتری میرود و در غیر این صورت دوره کارآموزی که حداکثر ۳ ماهه است برای او پیش بینی میشود که بر امور دفترخانه و نرم افزارهای مورد بهره برداری در دفتر اسناد رسمی تسلط داشته باشد و پس از صدور گواهی آموزش، ابلاغ پذیرفته شدگان صادر می شود که به عنوان سردفتر مشغول شوند./ ایسنا