به گزارش عدلنامه، عسکر جلالیان در گفتوگویی درباره زندانیان اتباع خارجی در کشور و اقداماتی که برای این زندانیان انجام میشود، اظهار داشت: قصد داریم در چارچوب موافقتنامه انتقال محکومان، هر زندانی خارجی که در زندانهای کشور ما دوران محکومیت خود را سپری می کند به کشور متبوعش بازگردانیم.
وی ادامه داد: ممکن است در پس انتقال زندانیان، نگاههای سیاسی و امنیتی هم وجود داشته باشد اما دیدگاه وزارت دادگستری به موضوع انتقال زندانیان صرفا حقوق بشری است و اعتقاد داریم هر زندانی به تبع هر جرمی که محکوم شده باشد باید بازاجتماعی شود و برای این مهم، بهترین جا کشور خودش است.
اتباع افغانستان؛ بیشترین زندانی خارجی در زندانهای ایران
جلالیان افزود: اکنون بیشترین آمار زندانیان خارجی در زندانیهای ایران مربوط به افغانستان است و تلاش ما این است که همه آنها را به کشور خود بازگردانیم اما درافغانستان به دلیل ضعفهای زیرساختی این امکان مهیا نشده است چون زندانیانی که به کشور متبوع خود منتقل میشوند باید ادامه دوران محکومیت را در زندانهای کشور خود بگذرانند.
معاون وزیر دادگستری از آغاز مرحله جدید انتقال زندانیان اتباع افغانستان خبر داد و گفت: نظام حقوق داخلی در افغانستان از سامان خوبی برخوردار نیست و در حال رایزنی هستیم تا نشست مشترکی با کمیته انتقال محکومان افغانستان داشته باشیم و راهکارهایی را برای انتقال زندانیان شناسایی کنیم تا زندانیان افغانستانی به کشور خود بازگردانده شوند.
رئیس کمیته انتقال محکومان با اشاره به شرایط مطلوب زندانهای کشور در مقایسه با دیگر کشورها، یادآور شد: اگرچه نگهداری از زندانیان خارجی هزینههای مالی، سیاسی و امنیتی به دولت تحمیل میکند اما انتقال زندانی منوط به رضایت او است و اگر رضایت نداشته باشد، انتقال صورت نمیگیرد.
برخی زندانیان خارجی تمایلی به بازگشت ندارند
وی اضافه کرد: با چند کشور که مذاکره برای تبادل و انتقال زندانیان داشتیم به صراحت نام زندانیان را برای استرداد اعلام می کنند و این درحالیست که آن زندانی تمایلی به بازگشت ندارد. در این صورت دسترسی کنسولی برای ملاقات با زندانی را فراهم می کنیم تا مقامات آن کشور در صدد اخذ رضایت از زندانی برای بازگشت به کشور خود اقدام کنند./ایرنا