به گزارش عدلنامه، دکتر جعفر کوشا، رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، در نشست خبری دیروز(۲۷ تیر ۱۴۰۰) که بصورت لایو از صفحه اینستاگرامی این نهاد نیز پخش شد با بیان ایراداتی ار آیین نامه لایحه استقلال برضرورت تعامل با قوه قضاییه تاکید کرد. دکتر کوشا در این نشست گفت: مواردی از […]
به گزارش عدلنامه، دکتر جعفر کوشا، رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا)، در نشست خبری دیروز(۲۷ تیر ۱۴۰۰) که بصورت لایو از صفحه اینستاگرامی این نهاد نیز پخش شد با بیان ایراداتی ار آیین نامه لایحه استقلال برضرورت تعامل با قوه قضاییه تاکید کرد.
دکتر کوشا در این نشست گفت: مواردی از آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، مغایر قانون و ناقض استقلال کانون وکلا است. ما یازده مورد از این موارد مغایر با قانون را احصا کردیم.
آیین نامه جدید نه تنها اضافات دارد که برخی از مواد مورد نظر کانون های وکلا نیز از آن حذف شده است
رییس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران درباره آیین نامه جدیدالتصویب ادامه داد: ایراد بعدی آیین نامه این است که موادی از قانون را در آیین نامه تکرار کرده اند اما این مواد را تغییراتی داده اند که مغایر با متن قانون است. ما شش مورد را احصا کرده ایم. برای مثال ماهیت کانون وکلا را تغییر داده اند برخلاف قانون.
وی افزود: در ماده ای گفته اند مرجع قضایی می تواند وکیل را تعلیق کند درحالیکه این موضوع کاملا مغایر با ماده ۱۷ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری است. ایراد دیگر اینکه موادی از اصلاحات کانونهای وکلا بر آیین نامه سال ۱۳۳۴ حذف شده است و این خلاف است. همچنین قرار نبود آیین نامه سال ۳۴ نسخ شود.
دکتر کوشا با بیان اینکه نوآوری دیگر بحث وکالت تخصصی بود که حذف شد گفت: به ما گفته بودند نوآوری کنید در متن پیشنهادی، ما نوآوری کردیم اما همه آنها را حذف کردند. برای مثال در ماده ای برای ساماندهی موسسات حقوقی، نوشته بودیم که این موسسات باید توسط وکیل ثبت شود اما این ماده حذف شد. چرا؟ به دنبال چه هستند؟
طالب تعامل منطقی و مدبرانه با قوه قضاییه هستیم
رئیس اسکودا با اشاره به مکالمه با مصدق (معاون اول قوه قضاییه) و تلاش برای ملاقات با محسنی اژه ای گفت:ما طالب دیالوگ و تعامل با قوه قضاییه هستیم اما تعاملی منطقی و مدبرانه.
وی افزود: زمانی که حجت الاسلام اژه ای در قم بودند رابطی فرستادیم تا از ایشان وقت ملاقات بگیرند. همین طور در زمانی که ایلام بودند. از این تریبون هم مجددا درخواست و عزم و اراده خود برای تعامل با این قوه را مطرح می کنیم.
تکلیف نهاد موازی باید مشخص شود
رییس اسکودا در پاسخ به سوال یک خبرنگار در مورد اینکه آیا وکلای دادگستری بر اساس اعلام مرکز وکلا از وام و یا خدمات بیمه ای آن مرکز استفاده می کنند یا نه؟ رییس مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: ایشان جوان هستند، سابقه قضاوت ندارند، سابقه وکالت ندارند، علاقه دارند بعضی امور را پررنگ کنند. ما چند دهه است اموری مثل وام دادن به وکلا را انجام می دهیم اما تبلیغ نمی کنیم.
وی افزود: ایشان چندی پیش هم به کنایه به ما گفته بودند اگر نمی توانید آزمون برگزار کنید ما حاضریم به شما کمک کنیم.
رییس اسکودا تأکید کرد: این ادبیات و شیوه برخورد، درست نیست و به نفع حاکمیت هم نیست. ایشان به حاکمیت وابسته هستند، اما ما مستقلیم.
دکتر کوشا با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف موازی کاری در امور وکلا گفت: به هر حال نهاد موازی نهادی غیرقانونی است و باید تکلیف آن مشخص شود. /وکلاپرس