آیین هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری، سهشنبه شب در شرایطی در تهران برگزار شد که برای نخستین بار طی ۴۶ سال اخیر، عالیترین مقام دستگاه قضایی در این مراسم شرکت کرد.
بهنام حبیب زاده مومن، رییس کانون وکلای مرکز در این مراسم گفت:
حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در مراسم سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری مرکز، موجب افتخار جامعه وکالت است؛ رئیس قوه قضاییه تمام مدارج قضایی را پله پله طی کرده و از دغدغههای جامعه وکلا آگاه هستند.
وی در ادامه به طرح مطالبی در رابطه با جایگاه و نقش نهاد وکالت در نظام قضایی کشور و تاثیر استقلال وکلا در حکمرانی هرچه مطلوبتر و شایستهتر حوزه قضا پرداخت.
حبیبزاده مومن با بیان اینکه موضوع استقلال وکلا، نه تنها برای جامعه وکالت بلکه برای جامعه قضایی کشور، مقولهای راهبردی و دارای اهمیتمحسوب میشود، گفت: کانون وکلا، دیرپاترین نهاد مدنی و حقوقی کشور محسوب میشود و استقلال این کانون یک ضرورت بنیادین برای تضمین دادرسی عادلانه است.
وی با بیان اینکه حمایت دستگاه قضایی از استقلال وکلا، زمینهساز جلب اعتماد عمومی و افزایش رضایتمندی مردم از عدلیه خواهد بود، تصریح کرد: وکلای دادگستری بخشی از نظام قضایی هستند و خود را در تقابل با هیچ یک از نهادهای کشور نمیدانند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه امیدواریم شأن و کرامت وکلا در مراجع و مراکز قضایی بیش از پیش رعایت شود، گفت: از رئیس کل دادگستری استان تهران به واسطه تسهیل تردد وکلا به مراجع قضایی قدردانی میکنیم؛ مطمئناً حفظ شأن و کرامت وکلا در مراجع و مراکز قضایی، موجب اعتمادسازی و افزایش روابط صمیمانه میان وکلا و ارکان دستگاه قضا خواهد بود.
وی در ادامه بر لزوم تامین امنیت روحی و روانی وکلا تاکید کرد و گفت: ما خواستار آن هستیم که بعضاً در مواردی که برای برخی وکلا مشکلاتیبه وجود میآید، این مشکلات با تدبیر عاجل و سریع از سوی دستگاه قضایی حل و فصل شوند.
حبیبزاده مومن افزود: کانون وکلای دادگستری مرکز به عنوان قدیمیترین کانون وکلای کشور همواره سعی کرده در راه توسعه عدالت قضایی و اجتماعی، با انجام خدمات معاضدت قضایی به صورت رایگانانجام وظیفه کند؛ از همین رو در سال جاری ۸۰۰ وکیل شریفدادگستری بیش از ۱۷۲ هزار مشاوره حقوقی رایگان به مردم ارائه دادند و حدود هزار پرونده معاضدتی و بیش از سه هزار و ۳۰۰ پرونده تسخیریرا رسیدگی کردند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه وکالت یک شغل نیست بلکه یک منصب اخلاقی و شرافتمندانه است، گفت: نگاه کاسبکارانه به این حرفه، صدمات جبران ناپذیری به سیمای عدالت در کشور وارد میکند.
وی در ادامه به انتقاد از تسری قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در حوزه وکالت پرداخت و خواستار اصلاح این قانون شد.
حبیبزاده مومن گفت: تقاضای عاجل داریم که با استفاده از نظرات کارشناسی، به قید تسریع نسبت به اصلاح قانون تسهیل اهتمام صورت گیرد.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز تصریح کرد: در سالهای گذشته با ادعای انحصار در کانونهای وکلا، قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در خصوص نهادهای حقوقی همچون وکلا، کارشناسان و سردفترداران اسناد رسمی تصویب و اجرا شده و متاسفانه شایستهگزینی، صلاحیت سنجی و توجه به اعتبار علمی وکیل دادگستری به سطح نازلی رسیده است؛ سوال من این است که آیا قاضی دادگستری با معدل ۴ یا ۵ توسط قوه قضاییه به قضاوت منصوب میشود؟ آیا شایسته است اشخاصی که کمترین صلاحیت علمی و دانش را ندارند، برخی دروس را به صورت سفید تحویل دادهاند و معدل ۴ از ۲۰ را داشتهاند، به عنوان وکیل از جان، مال، ناموس و آبروی این ملت دفاع کنند؟
وی با بیان اینکه در کانون وکلا آماده کمک به مراجع تصمیمسازکشور برای اصلاح قوانین حقوقی و قضایی هستیم، گفت: وکلای دادگستری میتوانند پل ارتباطی مطمئنی برای افزایش اعتماد مردم به قوه قضاییه باشند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: کانون وکلا طی دوره اخیراقدامات متعددی را در راستای حمایت از ملت مظلوم فلسطین، حمایت از اعمال حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه و همچنین مشارکت در گلریزان برای آزادسازی زندانیان انجام داده است.
دستگاه قضایی هر چه سریعتر به موضوع اصلاح قانون تسهیل ورود کند
در ادامه این مراسم، « امیر حسین آبادی» رئیس ادوار گذشته کانون وکلا با بیان اینکه در دهههای اخیر صدمات و لطمات بسیاریبه استقلالِ کانون وکلا وارد شده است، گفت: استدعای ما از رئیس قوه قضاییه این است که دستگاه قضایی هر چه سریع تر به موضوع اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ورود کند.
وی افزود: حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اولین رئیس قوه قضاییهای است که در مراسم سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل شرکت میکند و ما این حضور را به فال نیک میگیریم؛رئیس کنونی عدلیه، شخصیتی است که مدارج و مراتب قضایی را از مراحل ابتدایی آن طی کرده و امروز، اشراف کاملی به مجموعه قضایی و نهاد وکالت دارد؛ به همین خاطر، انتظارات ما نیز از ایشان زیاد است.
رئیس ادوار گذشته کانون وکلا در ادامه به طرح مطالبی در رابطه با موضوع وکالت اجباری پرداخت و خواستار رسیدگی رئیس قوه قضاییهبه این مقوله شد.
حسین آبادی گفت: در حال حاضر با اقداماتی که شاهد آن بودهایم، حُسن نیت، درایت و دلسوزی معاونت حقوقی قوه قضاییه برایکانون وکلا به اثبات رسیده است.