به گزارش عدلنامه، دکتر علیاکبر گرجی، حقوقدان، در یادداشتی نوشت:
درست است که حکومت اسلامی نمیتواند بیطرف باشد و خود را مکلف به ترویج ارزشهای دینی میداند، اما این نکته نیز اهمیت اساسی دارد که ترویج یک عمل فکری، قلبی و فرهنگی است. هنگامی که به نام ترویج ارزشها فشار و زور وارد صحنه بشود، اساسا از حوزه کار فرهنگی خارج شدهایم.
قانون خوب ، قانونی است که به ارزشهای بیشترین تعداد از شهروندان احترام بگذارد و باورهای اقلیت را هم سرکوب نکند.قانونی که منازعات، تنشها و اختلافات بین مردم را بیشتر کند، ضدقانون است. این دسته از قوانین، گرچه تمام مسیر قانونگذاری را به درستی طی کردهاند، اما در نقش برانداز و ضد انقلاب عمل میکنند.
قوانین ضد نظام در جمهوری اسلامی بسیارند.
اگر اسلام ، نظام ، اخلاق ، مردم و اگر ایران را قبول دارید، دست از رفتارهای یکجانبه، آمرانه و تحمیلی بردارید تا آرامش به جامعه برگردد. به نظر می رسد طیفی دچار پدیده شوم خودویرانگری شدهاند و از آن بیخبرند، چرا که غافلند از اینکه فلسفه حکومت و فلسفه وجودی قانون از بین بردن منازعات و کاهش سطح تنشهای اجتماعی است. قانونی که نتواند صلح مدنی و آرامش اجتماعی را در جامعه برقرار کند، اساسا، قانون نیست. قانونی که بر دل عموم مردم ننشیند، قانون نیست. قانونی که با وجدان عمومی عصر خود سازگار نباشد، قانونی که منفعت عمومی مردم و حقوق و آزادیهای آنها را تضمین نکند، قانون نیست.
در روزهای اخیر رفتارهایی به اسم اجرای قانون برای ترویج اجباری حجاب انجام میشود که هیچ نسبتی با آموزههای رحمانی و اخلاقی دین ما ندارد. تبلیغ حجاب و ارزشهای دینی با گشت ارشاد ، یک ضد تبلیغ آشکار و ناسازگار با مصلحت حکمرانی است.
از سوی دیگر ، نیروی محترم انتظامی هم خود را مامور و معذور در اجرای قانون میداند، اما آیا نهاد دلسوزی نیست که تکلیف مالایطاق حجاب اجباری را از دوش ماموران حافظ امنیت بردارد؟
درست است که حکومت اسلامی ، نمیتواند بیطرف باشد و خود را مکلف به ترویج ارزشهای دینی میداند، اما این نکته نیز اهمیت اساسی دارد که ترویج یک عمل فکری، قلبی و فرهنگی است. هنگامی که ترویج ارزشها ، با فشار و زور انجام شود، اساسا، از حوزه کار فرهنگی خارج شدهایم. /خبرآنلاین