به گزارش عدلنامه، شهاب صیفی، وکیل پایه یک دادگستری، در یادداشتی نوشت: یک وکیل خوب و زبده را میتوانیم از روی علم، دانش و شناختی که نسبت به مسائل روز جامعه و عرف آن دارد بشناسیم . طبیعتا این که حوزه فعالیت هر وکیلی در چه راستایی است و عمده فعالیت خود را بر چه مبنایی قرار میدهد بسیار مهم است و در این انتخاب میتواند تاثیرگذار باشد.
وکلا باید به نوعی کار خود را تخصصی کنند به خاطر اینکه هم به عرف و رویه قضیه در امور آشنایی بهتری پیدا میکنند و هم موکلین این وکیل را به عنوان یک فرد زبده در تخصص مشخص میشناسند.
به نظر در حوزه وکالت وقتی وکیلی اقدامات و عمده فعالیتهای خودش را حوزه مشخصی قرار میدهد تخصص بسیار زیادی در همان حوزه پیدا میکند. متاسفانه هنوز مردم وقتی به یک مشکل و معضل حقوقی بر میخورند از تخصص یک وکیل دادگستری استفاده نمیکنند. با مطالعه کتب قانونی فرد نمیتواند تخصص یک وکیل را داشته باشد زیرا یک وکیل برای اینکه بتواند وکالت کند از فیلترهای بسیار زیادی عبور میکند تا به این جایگاه برسد.
عدم استفاده از تخصص وکلا برای مردم تبعات بسیار بغرنجی را به وجود میآورد
ما در بسیاری از پروندهها میبینیم که افراد به دلیل عدم آگاهی به مسائل قانونی و حقوقی یک کاری را پیش بردهاند و بعد از این که با مشکل مواجه میشوند توقع معجزه از وکیل دارند. در صورتی که افراد اگر از ابتدای امر از تخصص یک وکیل دادگستری استفاده کنند و شرایط را با نظر وکیل پیش ببرند اصلا ممکن است برای آنها هیچ مشکلی به وجود نیاید. وکیل خوب باید علم و آگاهی به روز داشته باشد و با شرایط و عرف جامعه پیش برود. امور حقوقی بسیار گسترده است و بسیار دشوار است که فرد بخواهد در تمام امور به روز باشد اما وکلا باید متناسب با تخصص خود علمشان را به روز کنند. بحث تخصص گرایی الان در اغلب رشتههای آکادمیک وجود دارد و این موضوع برای رشته حقوق هم حائز اهمیت است. در وکالت هم باید تخصص گرایی وجود داشته باشد و این میتواند برای جامعه بسیار مفید باشد. وکلا باید وارد امور تخصصی شوند و در حوزههای خاص و متناسب با تخصص خود فعالیت کنند. /آفتاب آنلاین