مرحوم دکتر عباس بابک مهر ماه ۱۲۹۹ در دهستان گشت شهرستان فومن متولد شد. پدرش مرحوم حاج سید رضی گشتی از مالکین گشت و ملسکام و خیرین منطقه بود و مسجد صاحب الزمان گشت به دست وی نوسازی شد. برادران دکتر بابک مرحومان سید جواد گشتی (آقا گل) و سید جلیل گشتی بزاز هم از نیکوکاران زمانه خود بودند. دکتر بابک از پنج سالگی در رشت سکونت گزید و در سال ۱۳۰۹ خورشیدی به همراه خانواده به مکه مشرف شد. دوره ابتدایی را در مدارس قاآنی و عسجدی رشت گذراند و پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان شاپور (شهید بهشتی فعلی) رشت، در دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و پس از اخذ مدرک لیسانس در سال ۱۳۲۰ به استخدام وزارت کشور در آمد و شهردار بابل شد.
وی در سال ۱۳۲۳ وارد دانشکده افسری شد اما زود کناره گیری کرد و به وزارت کشور بازگشت و شهردار شهرهای قم، زنجان و همدان شد. او در سال ۱۳۲۷ با سمت فرماندار تالش به گیلان بازگشت و سال ۱۳۲۸ فرماندار بندرانزلی شد. دکتر بابک در سال ۱۳۳۰ عازم مأموریت خارج از کشور شد و در ضمن به ادامه تحصیل نیز پرداخت و در سال ۱۳۳۳ به دریافت درجه دکتری در رشته حقوق اداری از دانشگاه پاریس نایل شد.
دکتر عباس بابک پس از بازگشت به وطن در سال ۱۳۳۳ مدت پنج سال فرماندار تهران بود و پس از آن در خرداد ماه ۱۳۴۰ به استانداری گیلان منصوب و یک سال و هفت ماه بعد در دی ماه ۱۳۴۱ استاندار مازندران شد و در همین ایام از طرف انجمن شهر رشت عنوان ”استاندار خدمتگزار” به او داده شد. در زمان استانداری وی در گیلان بود که جاده رشت به فومن آسفالت شد. همچنین پیش از آن درسال ۱۳۳۳ در آن زمانی که فرماندار تهران بود توانست با توجه به اصل چهار ترومن یک مدرسه ابتدایی در گشت فومن تأسیس نماید تا کودکان زادگاهش بتوانند به راحتی در روستا به تحصیل بپردازند و هم چنین تأسیس یک درمانگاه بهداری را نیز با وقف زمین پدری در گشت، بنا نهاد.
وی در سال ۱۳۴۶ در انتخابات دوره پنجم مجلس سنا به عنوان کاندیدا شرکت کرد اما پیروز نشد و پس از آن، سالها با سمت مشاور وزیر کشور خدمت کرد تا اینکه در سال ۱۳۵۵ بازنشسته شد. از بابک چند کتاب از جمله کتابی به نام” قرآن و دانشوران”بجا مانده است. دکتر بابک عاقبت دربهمن ماه ۱۳۹۴ درایالت کالیفرنیا آمریکا دار فانی را وداع گفت و همانجا مدفون شد.
منابع:
گیلان قدیم – کیوان پندی
استانداران گیلان – دکتر هومن یوسفدهی
عکس: دکتر هدیه نعمتی