به گزارش عدلنامه، افراد سودجو گاهی با صحنهسازی و تصادف ساختگی اقدام به پروندهسازی برای اخذ خسارت از بیمه میکنند که پیگیریها در برخی موارد به شناسایی باندهای حرفهای منجر شده است.
در تصادفات ساختگی، افراد یا خودشان صدمات را وارد میکنند یا گاهی اوقات توسط افراد حرفهای که تخصص دارند، صدمات شدید و خطرناکی مانند شکستگی استخوان و جراحات متعدد و شکستگی دندانها و سایر موارد روی بدن افراد ایجاد میشود تا از بیمه خسارت بگیرند. معمولا در این نوع تصادفات ساختگی، از خودروهای قدیمی و فرسوده استفاده می کنند.
بخش دیگری از تخلفات این بخش نیز مربوط به تبانی و سندسازی برای اخذ خسارت تصادف است به طوری که هیچ تصادفی رخ نمیدهد، اما برای اخذ خسارت بیمه، سندسازی میشود.
همچنین گاهی اوقات، تصادف واقعی رخ میدهد، اما در اعلام رقم خسارت، تخلف شده و رقم بیشتری اعلام میشود تا از این طریق، فرد خسارت دیده، غرامت بیشتری دریافت کند.
نکته جالب توجه در تصادفات ساختگی با هدف اخذ خسارت بیمه این است که افراد متخلف، تلاش میکنند که تصادف را در استان هایی غیر از استان محل سکونت خود انجام دهند.
علت تمایل به انجام تصادف در استانی غیر از محل سکونت این است که در زمان وقوع تصادف در استانی دیگر، سختگیری زیادی درباره صحنه تصادف و سایر موارد انجام نمیشود.
در واقع، تلاشهای زیادی از طرف نهادها و سازمان های مسئول انجام شده تا افرادی که دچار تصادفات جادهای میشوند، در استانهای دیگر با مشکلات اداری و بوروکراسی مواجه نشوند که افراد سودجو از این موضوع سوءاستفاده میکنند.
این افراد سودجو با نامهای که از پزشکی قانونی استان محل وقوع تصادف دریافت کردهاند، در شهر خود برای دریافت غرامت بیمه اقدام میکنند.
درباره سهم دقیق تصادفات ساختگی از مجموع تصادفهای منجر به پرداخت خسارت بیمه، آمار دقیقی وجود ندارد، که علت آن به پیچیده بودن وقوع این تخلفات و ملاحظات مربوط به آن است.
اما رئیس کل بیمه مرکزی ایران از سهم حدود ۲۰ درصدی این نوع تصادفات و تخلفات مربوط به اعلام خسارت این بخش سخن میگوید.
مدیرعامل بیمه آرمان نیز در این باره گفت: آمار دقیقی وجود ندارد، اما برآورد میشود که ۱۵ تا ۲۰ درصد از خسارتهای مربوط به بیمه بدنه خودرو مربوط به تقلب و تخلف باشد.
بر اساس ماده ۶۱ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، هرکس با انجام اعمال متقلبانه مانند صحنهسازی صوری تصادف، تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی، وجوهی را بابت خسارت دریافت کند، به حبس تعزیری درجه شش و جزای نقدی معادل دو برابر وجوه دریافتی محکوم میشود. شروع به جرم مندرج در این ماده علاوه بر مجازات مقرر برای شروع به جرم در قانون مجازات اسلامی، مستوجب جزای نقدی درجه پنج میباشد.
با توجه به مقررات خاص ماده ۶۱ قانون فوق الذکر، عمل متهمان در فرض توفیق در دریافت خسارت، کلاهبرداری مبلغ x ریال بابت خسارت یا دیه از شرکت بیمه…. (یا صندوق تأمین خسارت های بدنی یا حتی بندرت اشخاص عادی حسب مورد) از طریق صحنه سازی صوری تصادف خواهد بود و مرتکبان به حبس درجه شش و جزای نقدی معادل دو برابر وجوه دریافتی محکوم می شوند.
همچنین طبق ماده۶۲ همان قانون؛ هرگاه شخصی برخلاف واقع خود را بهعنوان راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه معرفی کند، به مجازات حبس درجه هفت(حبس ازسه تاشش ماه) محکوم میشود؛ راننده نیز چنانچه در این امر تبانی کرده باشد، به مجازات مذکور محکوم میشود. /حقوق نیوز