ورود ۵ هزار و ۶۰۳ پرونده به دیوان عالی کشور در فروردین ماه
ورود ۵ هزار و ۶۰۳ پرونده به دیوان عالی کشور در فروردین ماه
عدلنامه: رئیس دیوان عالی کشور گفت: پرونده‌های وارده در فروردین ماه حدود ۵ هزار ۶۰۳ فقره بوده است و ۷ هزار ۸۵۱ فقره پرونده مختومه شده است.

جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور در سال ۱۴۰۴ با حضور حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری و قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور، به منظور بررسی پرونده‌های اصراری- حقوقی برگزار شد.

رئیس دیوان عالی کشور در ابتدای این جلسه با گرامیداشت دوم اردیبهشت ماه سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: امام راحل دقیقا ۷۰ روز پس از پیروزی انقلاب احساس کردند، نظام نوپا نیازمند حامی و پشتوانه قوی است تا بتواند توطئه‌های دشمن را خنثی کند، سپاه مجموعه‌ای از نیروهای مومن و متعهد از متن مردم بود مسلح برخاسته از متن مردم بود که امام راحل بسیار به آن علاقه‌مند بود.

منتظری افزود: در دوران هشت سال دفاع مقدس و تا به امروز حقاً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خدمات بسیار گسترده‌ای به مردم و انقلاب داشته است، سپاه پاسداران بزرگانی را تربیت کرد که نمونه آنها در دنیا وجود ندارد، شخصیت‌هایی همچون شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برخاسته از متن سپاه بودند.

وی با بیان اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دین خود را به انقلاب ادا کرده است، گفت: سپاه و ارتش دو بازوی توانمند بر پیکره انقلاب هستند و خدمات بسیاری به مردم و کشور داشته‌اند، سپاه پاسداران بیش از چهار دهه در تقابل با دشمن و صیانت از مرزهای جغرافیایی، عقیدتی، سیاسی، فرهنگی ایستادگی نموده و کشور را در بزنگاه‌ها حفاظت کرده است و ان‌شاءالله این افتخار را در خود حفظ کند.

رئیس دیوان عالی کشور در ادامه این جلسه با قدردانی از زحمات و تلاش‌های قضاتی که در ایام تعطیلات بیش از ۲ هزار پرونده را مورد رسیدگی قرار داده‌اند، بیان کرد: پرونده‌های وارده در فروردین ماه حدود ۵ هزار ۶۰۳ فقره بوده است و ۷ هزار ۸۵۱ فقره پرونده مختومه شده است.

منتظری افزود: قضات دیوان عالی کشور با رسیدگی به ببیش از ۲۷۰۰ پرونده در ایام تعطیلات خدمت صادقانه خود به مردم را نشان دادند.

رئیس دیوان عالی کشور در پایان با اشاره به عملکرد شعب در فروردین ماه تصریح کرد: در مجموع ۳۷ شعبه دیوان عالی کشور عملکرد مثبت داشته‌اند و ۱۰ شعبه منفی و دو شعبه مساوی بوده است که ان شاءالله به مرحله‌ای برسیم که همه شعب دارای عملکرد مثبت باشند.

رسیدگی به ۳ پرونده اصراری – حقوقی با موضوع عسر و حرج در پرونده طلاق

در ادامه جلسه گزارش پرونده‌های اصراری – حقوقی قرائت شد، پرونده اول با موضوع طلاق به لحاظ عسر و حرج مربوط به شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران به جهت اختلاف با شعبه ۳۷ دیوان عالی کشور در هیئت عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب حقوقی در نهایت با اکثریت تعداد اعضای حاضر (۵۵ نفر) رای شعبه سی و هفتم دیوان عالی کشور مبنی بر پذیرش دعوای طلاق مستند به تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی مورد تائید قرار گرفت.

پرونده دوم با موضوع طلاق به لحاظ عسر و حرج مربوط به شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران به جهت اختلاف با شعبه ۴۳ دیوان عالی کشور در هیئت عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب حقوقی در نهایت با اکثریت اعضای حاضر (۳۹ نفر) رای شعبه ۴۳ دیوان عالی کشور مبنی بر پذیرش دعوای زوجه مستند به تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی مورد تائید قرار گرفت.

پرونده سوم با موضوع طلاق به لحاظ عسر و حرج و تخلف از شرط، مربوط به شعبه ۷۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به جهت اختلاف با شعبه ۳۷ دیوان عالی کشور در هیئت عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر در نهایت با اکثریت حاضر (تعداد ۴۴ نفر) رای شعبه ۳۷ دیوان عالی کشور مبنی بر پذیرش دعوی طلاق مستند به مواد ۱۱۲۹ و تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی مورد تائید قرار گرفت./ ایسنا