به گزارش عدلنامه از بجنورد، دادگاههای صلح در ۳ شهرستان استان خراسان شمالی با هدف ایجاد صلح و سازش و ابلاغ برخی از احکام قضایی و تفویض برخی از اختیارات شعب حقوقی ایجاد شده و قرار است بهزودی جایگزین شوراهای حل اختلاف شوند.
این دادگاهها تحت نظر ریاست دادگستری شهرستان و رئیس دادگستری کل استان خراسان شمالی فعالیت میکنند و تاکنون در سه حوزه قضایی فاروج٬ مانه و سملقان و گرمه ایجاد شده و خراسان شمالی به عنوان یکی از سه استان پیشگام در این حوزه ورود کرده است.
بر اساس قوانین جدید قضایی دادگاه صلح با رضایت طرفین، پرونده را برای حصول سازش به عضو یا اعضای شورا که در دادگاه مستقر هستند یا شعبه شورا یا میانجیگری ارجاع میدهد. چنانچه حداکثر ظرف دو ماه موضوع منتهی به سازش شود، مراتب صورتجلسه و جهت اتخاذ تصمیم به قاضی دادگاه صلح اعلام میشود تا طبق مقررات اقدام کند.
میرعلم سیدی، معاون دادگستری کل استان خراسان شمالی در این باره اظهار داشت: بر اساس قانون تشکیل دادگاه صلح٬ دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق؛ دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر و کلیه دعاوی و درخواستهای مربوط به تخلیه عین مستأجره و تعدیل اجارهبها به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه از جمله مواردی است که در دادگاههای صلح رسیدگی خواهد شد.
وی افزود: آرای دادگاه صلح، تک مرحلهای و قطعی است و به همین علت موجب افزایش سرعت کار و کاهش مراحل رسیدگی خواهد شد. امیدواریم با راهاندزای کامل این دادگاهها در استان شاهد رفع اطاله دادرسی باشیم.
شوراهای حل اختلاف از چرخه رسیدگی خارج میشوند
معاون دادگستری خراسان شمالی بیان کرد: در آینده به مرور شوراهای حل اختلاف از چرخه رسیدگی خارج میشوند و تمام صلاحیتهای شورای حل اختلاف به دادگاه صلح محول میشود.
سیدی گفت: همچنین برخی از صلاحیتهای شعب حقوقی به دادگاه صلح واگذار خواهد شد.
وی عنوان کرد: شورای حل اختلاف قبلا در مطالبات تا ۲۰ میلیون تومان رسیدگی میکرد، ولی الان دادگاه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان را صلاحیت رسیدگی دارد.
معاون دادگستری خراسان شمالی افزود: بخشی از جرائم مانند مجازات درجه ۷ و ۸ که سنگین نیستند، در دادگاه صلح رسیدگی میشود./تسنیم