به گزارش عدلنامه، عباس قدرتی، نماینده شیروان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی، درباره مالیاتستانی در دولت سیزدهم و تلاش رئیسجمهور فقید برای برقراری عدالت مالیاتی در کشور گفت: یکی از دغدغههای اصلی مردم این است که چرا ابتدا مالیات از جیب کارمندان و کارگران برداشت میشود و چرا مشاغل و افرادی در کشور وجود دارد که درآمدهای بالایی دارند اما به میزان درآمدشان مالیات پرداخت نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم پایش اطلاعات درآمدی افراد رخ داد، اظهار کرد: این امر با اتکا به هوشمندسازی سیستم مالیاتستانی در کشور انجام شد؛ با استفاده از سامانه مودیان مالیاتی و پایانههای فروشگاهی تمامی اطلاعات از تمامی صنوف استخراج شد و میزان درآمد واقعی افراد مشخص شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همزمان در دولت سیزدهم تصویب قانون مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر خانهها و ماشینهای لوکس مصوب شد، اظهار کرد: اقدامات زیادی برای راهاندازی سامانه پایانههای فروشگاهی و مودیان مالیاتی انجام شد تا به این وسیله تمامی فراریان از پرداخت مالیات مشخص شوند؛ از سوی دیگر با استفاده از این سامانه بر روند قاچاق کالا نظارت میشود.
قدرتی در ادامه تاکید کرد: افرادی در کشور ما هستند که داراییهای زیادی دارند و با استفاده از این املاک و داراییها دلالی و سوداگری میکنند و درآمد زیادی به جیب میزنند، اما مالیاتی بابت آن نمیپردازند، با هوشمندسازی سیستم مالیاتی میتوان از تمام این افراد مالیات اخذ کرد.
به گفته این نماینده مجلس وقتی هوشمندسازی سیستم مالیاتی در کشور عملیاتی شود میزان تحقق درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده در بودجه تحقق ۱۰۰ درصدی خواهد داشت که در بودجه سال قبل شاهد این امر بودیم و هرچه میزان تحقق درآمدهای مالیاتی بیشتر باشد قطعاً با کسری بودجه کمتر، تورم کمتر و در نهایت چاپ پول کمتر در کشور مواجه خواهیم شد.
قدرتی با بیان اینکه هوشمندسازی سیستم مالیاتستانی در دولت سیزدهم به شدت دنبال شد، گفت: مجلس دوازدهم نیز این موضوع را ادامه خواهد داد تا بتوانیم به روزی برسیم که در کنار اجرای سامانه مودیان و اخذ مالیات از مجموع درآمد اکتسابی افراد، اعلام کنیم هیچگونه فرار مالیاتی در کشور نداریم.
نماینده شیروان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله مردم این است که چرا عدهای در کشور مالیات نمیپردازند، تاکید کرد: مردم عادی با درآمد محدود باید مالیات پرداخت کنند، ولی عدهای دیگر با درآمد بسیار بالاتر مالیات عادلانه پرداخت نمیکنند، به همین دلیل تلاش زیادی شد تا با اصلاحات در سیستم مالیاتستانی، مالیات عادلانه از تمام فعالان اقتصادی موجود در کشور اخذ شود و این مسیر همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.
قدرتی گفت: با اشرافیت کامل بر دانه درشتهای اقتصادی موجود در کشور جلوی فرارهای مالیاتی را گرفتیم و دولت سیزدهم در این راستا تلاشهای بسیار زیادی انجام داد تا به عدالت مالیاتی برسیم و آمار و ارقام نشان از موفقیت سازمان امور مالیاتی دولت سیزدهم در این زمینه داشته است.
ویبا بیان اینکه یکی از اقدامات راهبردی برای جلوگیری از فرار مالیاتی در کشور یکپارچهسازی حسابهای ارگانهای مختلف بود، گفت: در این سیاست جلوی حسابهای فرعی ارگانها گرفته شد که باید در دولت بعد و مجلس دوازدهم بتوانیم راه شهید رئیسی را ادامه دهیم./میزان