به گزارش عدلنامه، مطهرنژاد در جمع خبرنگاران در حاشیه افتتاح کارخانه تولید دوچرخه در زندان قزلحصار درباره دستمزد متفاوت زندانیان شاغل در کارگاههای بنیاد تعاون، گفت: سیاست بنیاد تعاون زندانیان افرایش حقوق و دستمزد زندانیان است. تفاوت دستمزد زندانیان دلایل مختلفی دارد از جمله اینکه برخی از زندانیان تمام ۲۲ روز در کارگاهها مشغول نیستند. به طور مثال کارگر مشغول در کارگاه پوشاک به صورت تیکه دوزی وکارگر مشغول در کارگاه کفش به صورت جفت دوزی دستمزد دریافت میکند. همچنین برخی وردست و کارآموز هستند، اما به طور میانگین دستمزد از ۳ میلیون تومان بیشتر کرده است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: تلاش ما این است که حقوق و دستمزد زندانیان به حقوق وزارت کار برسد.
مطهر نژاد در پاسخ به این سوال که آیا امکان پرداخت دستمزد زندانی به خانواده اش وجود دارد؟ گفت: هیچ مانعی برای پرداخت حقوق زندانی به خانوادهاش وجود ندارد و بنا به درخواست زندانی هم این دستمزد به خانواده میتواند پرداخت شود و هم به زندانی. فقط زندانیانی که خانواده ندارند حقوق بطور کامل به انها پرداخت میشود. برخی از زندانیان محکومیت مالی دارند که بسیار محدود است و دستمزد براساس دستور دادگاه به طلبکارش واریز میشود.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور ادامه داد: ما هیچ الزامی در آموزش و اشتغال زندانیان نداریم. سالیانه ۸۰ هزار نفر از زندانیان در این دورهها شرکت میکنند. ما زندانی را مجبور و مکلف به انجام کار در یک کارگاه نمیکنیم.
وی با اشاره به راهاندازی کارخانهای در استان گلستان گفت: ایجاد اشتغال در کشور گران شده است؛ البته ما به دنبال این هستیم که کارآفرین، حقوق و دستمزد بیشتری به کارگر بدهد، اما برای تشویق کارآفرین با شرایط تسهیلتر برای ایجاد اشتغال برای زندانیان با کارآفرینان همکاری داریم.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور در پایان گفت: ۴۰ هزار پابند از سوی بنیاد تعاون زندانیان تولید شده است و ۳۰ هزار پابند هم داریم که هنوز حکم آن صادر نشده است. امیدوارم احکام صدور این پابندها به زودی صادر شود./yjc