شماره نظریه : ۷/۱۴۰۲/۲۸۳شماره پرونده : ۱۴۰۲-۱۸۶/۱-۲۸۳کتاریخ نظریه : ۱۴۰۲/۰۷/۲۵
استعلام :
در خصوص مسؤولیت عاملان فرار مرتکب قتل عمدی، موضوع ماده ۴۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ (در صورت فوت مرتکب یا تعذر دستگیری وی): اولاً، آیا مسؤولیت عاملان فرار، تضامنی است یا نسبی یا بالسویه؟ ثانیاً، در صورت مراجعه اولیایدم به یکی از عاملان فرار و پرداخت تمام دیه قتل مقتول از سوی وی، آیا عامل فرار مذکور، حق رجوع به سایر عاملان فرار برای دریافت دیه پرداختی (به نسبت سهم آنان) را دارد؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
اولاً، مسؤولیت تضامنی مستلزم تصریح مقنن یا قرارداد است (ماده ۴۰۳ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱). ثانیاً، در فرض سؤال که عاملان فرار مرتکب جنایت عمدی موضوع ماده ۴۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ بیش از یک نفر هستند، از مواد ۴۵۳ و ۵۳۳ همین قانون چنین مستفاد است که در صورت مطالبه اولیایدم هر کدام به طور مساوی عهدهدار پرداخت دیه در حق اولیایدم هستند. ثالثاً، چنانچه اولیایدم از طریق مرجع قضایی به فراری دهنده رجوع کنند، وی به سایر فراری دهندگان به میزان سهم آنان حق رجوع دارد؛ حتی اگر مرجع قضایی، مسؤولیت فراری دهندگان را تضامنی بداند.
نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه در خصوص تضامنی، نسبی یا بالسویه بودن مسؤولیت عاملان فرار مرتکب قتل عمدی
عدلنامه: چنانچه اولیایدم از طریق مرجع قضایی به فراری دهنده رجوع کنند، وی به سایر فراری دهندگان به میزان سهم آنان حق رجوع دارد؛ حتی اگر مرجع قضایی، مسؤولیت فراری دهندگان را تضامنی بداند.
لینک کوتاه :
https://adlnameh.ir/?p=11244
برچسب ها
سابقه جرم افراد چه زمانی از سوءپیشینه آنها پاک میشود؟
عدلنامه: سرپرست دادسرای سجل کیفری تهران توضیحاتی درباره زمان پاک شدن سابقه جرم افراد از سوءپیشینه آنها ارائه داد.
یک تا ۳ سال حبس در صورت استفاده از مدرک دانشگاهی جعلی
عدلنامه: نایب رئیس اول کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: جعل مدرک اشتغال به تحصیل یا فارغالتحصیلی و یا استفاده از آن علاوه بر جبران خسارت، یک تا ۳ سال حبس خواهد داشت.
توضیح وزیر دادگستری درباره اصلاح آییننامه فرزندخواندگی؛ اگر این اصلاحیه جا بیفتد شاید دیگر کودکی در مراکز بهزیستی نداشته باشیم
عدلنامه: وزیر دادگستری گفت: ما در سالهای قبل یک آییننامهای را تنظیم کردیم و در دولت اصلاح کردیم تا بچههای بیسرپرست به جای اینکه در مراکز بهزیستی نگهداری شوند به خانوادهها تحویل داده شده و در خانواده نگهداری شوند. البته این موضوع هنوز جا نیفتاده است و اگر جا بیفتد شاید دیگر کودکی برای نگهداری در مراکز بهزیستی نداشته باشیم و همه کودکان را به خانوادهها واگذار کنیم.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.