به گزارش عدلنامه، محمد عباسی، سخنگوی شورای عالی وکلای قوه قضائیه در یادداشتی اختصاصی نوشت:
اخیراً موضوع استفساریه ی قوه قضائیه در خصوص ملاک عمل قرار دادن نمره خام یا تراز در آزمونهای وکالت و سردفتری ناظر بر مواد ۳، ۴ و ۵ قانون تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار طی طرح دو فوریتی در مجلس شورای اسلامی مطرح و پس از قرائت طرح در صحن مجلس و رای گیری، با ۱۸۶ رای موافق ، معیار نمره تراز در آزمونها، علی رغم شفافیت نمره خام در نص مواد مذکور مصوب گردید اما نکاتی در خصوص مصوبه و نظر برخی از نمایندگان کم اطلاع به مباحث حقوقی لازم بذکر است که:
اولا: مقصود از تفسیر، بیان مراد مقنن است. بنابراین تضییغ و توسعه قانون در مواردی که رفع ابهام قانون نیست، تفسیر تلقی نمی شود.
ثانیا : تفسیر از زمان بیان مراد مقنن در کلیه موارد لازم الاجرا است. بنابراین در مواردی که مربوط به گذشته است و مجریان برداشت دیگری از قانون داشته اند و آن را به مرحله اجرا گذاشته اند، تقسیر قانون به موارد مختومه تسری نمی یابد. (عطف به ما سبق نشدن قوانین موضوع ماده ۴ قانون مدنی)
لذا با این تفاسیر به نظر می رسد برخی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بدون مطالعه و علم کافی اظهاراتی بیان میکنند که فاقد محمل قانونی می باشد.
صرفنظر از ایرادات وارده انتظار می رود شورای محترم نگهبان که از حضور اندیشمندان متخصص حقوقی و فقهی بهرهمند میباشد قبل از هرگونه اظهار نظر به عواقب زیانبار این قانون از جمله:
۱- افزایش بی رویه وکیل و تبدیل شدن لیسانسیه های حقوق بیکار به وکیل بیکار
۲- پایین آمدن سطح علمی وکلا و متضرر شدن بیش از پیش شهروندان
۳- قبولی در آزمون وکالت با درصد صفر در چهار درس از هشت درس
۴- عدم امکان آموزش مناسب به این حجم از ورودیها
۵- عدم وجود زیرساختهای مناسب جهت تربیت درست پذیرفته شدگان
۶- وجود فقر در میان وکلای حاضر و وضعیت بد معیشت آنان
۷- اجباری نبودن وکالت که عملا بازار کار را برای وکلا محدود و بی رونق نموده و …
عنایت ویژه ای داشته باشند.