قائم مقام معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه: قوه قضائیه بیش از آن‌که به برخورد فکر کند، به پیشگیری توجه می‌کند
قائم مقام معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه: قوه قضائیه بیش از آن‌که به برخورد فکر کند، به پیشگیری توجه می‌کند
عدلنامه: قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به ورود جدی قوه قضائیه در بحث پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: قوه قضائیه بیش از آنکه به برخورد فکر کند، به پیشگیری توجه می‌کند.

سید امیر مرتضوی امروز (۲۸ فروردین) در همایش گلریزان اجتماعی با هدف کمک به کودکان و زنان آسیب پذیر در کرمانشاه، با اشاره به اهمیت نقش اقتصاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم خانواده‌های سالم و عاری از ناهنجاری‌های اجتماعی داشته باشیم و اگر امنیت و توسعه و پیشرفت را در کشور می‌خواهیم، باید اقتصادمان شرایط خوبی داشته باشد.

وی افزود: طی سالهای گذشته مقام معظم رهبری با توجه به همین مسئله به صورت هدفمند، شعارهای سال را با موضوع اقتصادی انتخاب کرده‌اند تا تحرک و پیشرفتی در این حوزه در کشورمان رخ دهد.

قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در ادامه به تاثیراتی که آسیب‌های اجتماعی می‌تواند در جامعه برجای بگذارد اشاره کرد و گفت: آسیب‌های اجتماعی به مانند حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و طوفان هستند که می‌تواند همه چیز را از بین ببرند، لذا باید از قبل برنامه ریزی‌های لازم برای مدیریت آن صورت گیرد.

وی با بیان اینکه قوه قضائیه در سالهای اخیر تلاش کرده تا به شکل پیشگیرانه در این حوزه ورودی جدی‌تر داشته باشد، عنوان کرد: رویکردی که در این سالها قوه قضائیه داشته مبتنی بر این بوده که به سمت اجتماعی شدن و مردمی شدن پیش برود و با مشارکت و همدلی خود مردم در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ورود داشته باشد.

مرتضوی یادآورشد: هرچند که خروجی آسیب‌های اجتماعی وارد قوه قضائیه می‌شود، اما در تولید این آسیب‌ها همه سهیم هستند، لذا باید در بحث خروجی نیز همه سهیم باشند و مشارکت کنند. از نهاد خانواده گرفته تا سازمان‌ها، نهادها، دستگاه‌ها و سمن‌ها و … همه باید نقش آفرینی کنند تا کسانی که دچار آسیب‌های اجتماعی شده‌اند را از شرایط فعلی خارج کنیم.

وی تاکید کرد: باید فرهنگ سازی در جامعه به‌گونه‌ای انجام شود که هر فرد در کنار تکلیف فردی، تکلیف اجتماعی خود را نیز انجام دهد.

قائم مقام معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بااشاره به ورود جدی قوه قضاییه در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، عنوان کرد: این مسئله نشان می‌دهد که دستگاه قضایی تنها به برخورد فکر نمی‌کند، بلکه به پیشگیری بیش از برخورد توجه می‌کند.

وی تاکید کرد: ما نیامده‌ایم که کار دستگاه‌های حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی را انجام دهیم، بلکه در کنار این نهادها حمایت‌ها، پشتیبانی‌ها و مساعدت‌های لازم را انجام می‌دهیم.

مرتضوی در پایان افزود: کمک‌هایی که به افراد در معرض آسیب و یا آسیب دیده انجام می‌شود باید با اولویت مناطق محروم و خانواده‌های نیازمند و دارای بیمار باشد./ ایسنا