به گزارش عدلنامه، عبدالصمد خرمشاهی ، حقوقدان، در ارتباط با افزایش موارد سرقت گفت: آمار بزه سرقت همیشه به دلیل مشکلات اقتصادی بالا بوده است و این افزایش آمار مختص به روزهای پایانی سال نیست. یکی از جرایمی که همیشه در سالهای اخیر روند افزایشی داشته جرم سرقت بوده است و این هم به مشکلات اقتصادی، فقر و تنگدستی افراد برمیگردد.
وی با بیان اینکه در قانون هیچ مماشاتی با سارقین نشده است، گفت: ما در قانون مجازات اسلامی، هم سرقتهای مشمول حد و هم سرقتهای معمولی را داریم و از دیرباز تاکنون انواع مجازاتها برای مرتکبین بزه سرقت شامل زندان، مجازاتهای مالی یا شلاق یا سرقتهایی که مشمول حد حتی قطع انگشتان میشوند را شاهد بودیم و به هیچ عنوان فکر نمیکنم رابطهای بین خلا قانونی با افزایش موارد سرقت داشته باشیم، زیرا اصلا خلا یا کمبودی در این زمینه نداریم.
این حقوقدان با بیان اینکه چیزی که در سالهای گذشته به اثبات رسیده این است که هرچقدر مشکلات اقتصادی بیشتر باشد، تعدد جرم نیز بیشتر است گفت: جرمشناسان و محققین سالها است بررسی کردهاند که فقر یکی از علل اساسی بروز جرم و جنایت، بخصوص بحث سرقت است، به همین دلیل من فکر نمیکنم خلا قانونی یا قلت مجازات داشته باشیم یا با سارقین مماشاتی صورت بگیرد.
خرمشاهی در پایان گفت: اگر قرار است که شاهد کاهش جرایم، به خصوص سرقت باشیم، بایستی مشکلات معیشتی افراد را حل کنیم. طبیعی است آن کسی که دست به سرقت میزند، میداند مجازات خواهد شد، اما ناگزیر است که این عمل را انجام دهد و فشار ناشی از فقر مالی باعث میشود این مجازات را به جان بخرد./ایسنا