به گزارش عدلنامه، محمد کاظمیفرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، از راه اندازی ملاقات تصویری خانواده زندانیان با زندانی در ۱۵ استان و برگزاری۲۰۰هزار جلسه دادرسی الکترونیک خبر داد.
وی با بیان اینکه بیش از۲۰۰ هزار جلسه دادرسی الکترونیک برگزار شده است، تاکید کرد: دادرسی الکترونیک در راستای تسریع و تسهیل در خدمات رسانی بهتر به مردم، تکریم مراجعان، رعایت حقوق شهروندی زندانیان و کاهش هزینهها راه اندازی شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، با اشاره به اینکه در جلسات دادرسی الکترونیک، نیاز به حضور زندانی در محل دادگاه و دادسرا نیست و ارتباط مستقیم صوتی و تصویری قاضی پرونده برقرار می شود، افزود: استفاده از فناوریها و سیستمهای نوین در ارائه خدمات قضایی گامی مهم در هوشمند سازی خدمات است.
وی در ادامه به ایجاد امکاناتی برای ملاقات تصویری زندانی با خانواده اش پرداخت و گفت: در راستای پیگیری سیاستهای کلان قوه قضاییه و دستورات رئیس قوه قضایی مبنی بر رسیدگی به خانوده زندانیان و تکریم آنان، این طرح اجرا شده است و در ۱۵ استان کشور امکان ملاقات تصویری زندانی با خانواده زندانیان در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی فراهم شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با تاکید بر اینکه برای حفظ حریم خصوصی خانواده ها، در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، اتاقک مخصوص ملاقات تدارک دیده شده است تا افراد در فضای امن و آرام با مددجو دیدار و گفتگو کنند،گفت: ملاقات الکترونیکی در بستر امن سامانههای قوه قضاییه در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی انجام میشود.
کاظمی فرد در خصوص ملاقات تصویری زندانیان گفت: پس از هماهنگی لازم و احراز هویت، لینک برقراری ارتباط تصویری از طریق پیامک توسط اپراتور و ناظر ملاقات الکترونیکی به گوشی هوشمند یا رایانه شخصی خانواده زندانی ارسال میشود و آنها با وارد کردن نام کاربری و رمز ورود وارد پایگاه الکترونیک قوه قضاییه شده و ملاقات تصویری خود را برقرار میکنند و در مدت زمان تعیین شده امکان ملاقات صوتی و تصویری مهیا میشود.
وی در ادامه، حفظ کرامت مددجویان کمیته امداد امام خمینی را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: به منظور مساعدت حال و حفظ کرامت مددجویان کمیته امداد امام خمینی، امکان استعلام آنلاین و برخط افراد تحت پوشش برقرار و مددجویان با حضور در دفاتر خدمات قضایی یا مراجع رسیدگی کننده، بدون داشتن معرفی نامه یا تایید رسمی از آن نهاد، هویت آنان از طریق استعلام کد ملی احراز و شناسه مددجو توسط سامانه های قوه قضاییه اخذ می شود و در معافیت مددجویان کمیته امداد از پرداخت هزینه دادرسی و تشخیص اعسار از پرداخت محکوم به استفاده می شود. /ایسنا