به گزارش عدلنامه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۹ مرداد ماه امسال در جریان بررسی «طرح تأمین مالی و جهش تولید»، در مصوبهای جدید، کانونهای وکلا را ملزم به تبعیت از مصوبات هیات، مقرراتزدایی کردهاند. همچنین ابطال مصوبات این هیات را از صلاحیت دیوان عدالت اداری خارج کرده و به نهادی زیر مجموعه وزارت اقتصاد سپرده اند.
عباس شیخ الاسلامی رییس کانون وکلای دادگستری خراسان روز شنبه در نشستی با حضور اعضای کانون های وکلای دادگستری خراسان برگزار شد، افزود: این مصوبه اخلالی بر اصل ۳۵ قانون اساسی است و استقلال کانون و دادرسی عادلانه و منصفانه که یکی از موارد آن داشتن حق داشتن وکیل است را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی بیان کرد: مطابق این مصوبه صدور پروانه، تمدید پروانه، تعلیق پروانه و ابطال پروانه وکالت زیر نظر هیات مقرراتزدایی و وزارت اقتصاد قرار میگیرد که ابهامات زیادی دارد اما از جمله تفاسیری که برای این مصوبه متصور هستند، این است که نقش هیات های مدیره کم رنگ و در برخی موارد حذف میشود.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان خاطر نشان کرد: بر اساس این مصوبه سرنوشت یک وکیل به یک مدیر اقتصادی گره میخورد که قابلیت اعتراض و پیگیری هم ندارد و در واقع استقلال صنف وکلا به کلی گرفته میشود.
وی تصریح کرد: تا حد امکان تلاش خواهیم کرد تا با تعامل و مذاکره با نمایندگان، خدشه دار شدن استقلال این نهاد را برطرف کنیم اما در صورتی که نتیجه ای حاصل نشود، تصمیمات دیگری اتخاذ خواهد شد.
شیخ الاسلامی عنوان کرد: با پیگیری همکاران امیدوار هستیم این مشکل حل شود و شورای محترم نگهبان این مصوبه را رد کند.
مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی از همان ابتدا موجی از انتقادات و واکنشها در بین جامعه حقوقی به همراه داشته است، به طوریکه هیات مدیره کانون وکلای خراسان در واکنش به این مصوبه در بیانیهای، این مصوبه را با اصول قانون اساسی و سایر سیاستهای حاکم بر کشور مغایر دانسته و تصویب این مصوبه را موجب تضییع دادرسی منصفانه و در نهایت مخدوش کردن حقوق مردم به شمار آورده است./ایرنا