دستور موقت دادگاه لاهه علیه اسرائیل یک دستاورد به نفع مردم فلسطین است
دستور موقت دادگاه لاهه علیه اسرائیل یک دستاورد به نفع مردم فلسطین است
عدلنامه: استاد حقوق بین‌الملل و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، صدور دستور موقت در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی را یک دستاورد به نفع مردم فلسطین دانست و گفت: دیوان بین‌المللی دادگستری نشان داد همچنان حاکمیت قانون و بشریت نگرانی و دغدغه اصلی این دیوان است.

به گزارش عدلنامه، هیبت‌اله نژندی‌منش در گفت‌وگویی درباره صدور دستور موقت از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری در پی شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل، اظهار داشت: زمانی که آفریقای جنوبی دادخواست خود علیه رژیم اسرائیل را در دیوان بین المللی دادگستری به ثبت رساند، درخواست کرد تا دیوان اقدامات موقتی را تجویز کند.

وی افزود: قراری را که روز گذشته جمعه ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ (ششم بهمن ۱۴۰۲) و در آستانه سالگرد هولوکاست، دیوان بین المللی دادگستری صادر کرد باید یک قرار مهم تلقی کرد.

این حقوقدان بین‌الملل تصریح کرد: این قرار رأی اولیه نیست بلکه دستوری است خطاب به رژیم اسرائیل مبنی بر اینکه اقدامی را انجام ندهد که وضعیت وخیم‌تر شود و خساراتی وارد شود که قابل جبران نباشند (اگر چه تاکنون از نظر دیوان این اتفاق افتاده است).

نژندی‌منش اضافه کرد: دیوان بین‌المللی دادگستری در چارچوب مقررات حاکم بر صلاحیت خود به این درخواست رسیدگی کرد. اگر چه به طور صریح، توقف عملیات‌های نظامی را دستور نداد اما به نظر می‌رسد این دستور موقت یک اقدام موثر و قابل قبول است.

وی با اشاره به دستور موقت صادر شده از سوی دیوان بین المللی دادگستری افزود: دیوان گروه فلسطینی‌ها را یک گروه حمایت شده موضوع کنوانسیون نسل زدایی تلقی کرد همچنین به صورت ظاهری و اولیه پذیرفت که اقدامات اسرائیل می‌تواند نسل زدایی تلقی شود.