حرفه‌آموزی و ایجاد شغل برای زندانیان ۲ مأموریت مهم بنیاد تعاون/ اشتغال ۱۲ مددجو رأی باز در شرکت تولیدکننده کف‌پوش‌های سه‌بعدی
حرفه‌آموزی و ایجاد شغل برای زندانیان ۲ مأموریت مهم بنیاد تعاون/ اشتغال ۱۲ مددجو رأی باز در شرکت تولیدکننده کف‌پوش‌های سه‌بعدی
عدلنامه: مدیر شرکت تولیدکننده کف‌پوش‌های سه‌بعدی گفت: طبق قراردادی که با بنیاد تعاون استان کردستان منعقد کردیم حدود ۱۲ نفر مددجو رأی باز در این کارخانه مشغول به‌کار هستند.

به گزارش عدلنامه، بنیاد تعاون زندانیان ۲ ماموریت مهم شامل حرفه آموزی به زندانیان در زمان تحمل حبس و دیگری ایجاد اشتغال برای زندانیان را دنبال می‌کند تا مددجویان ضمن بهتر طی کردن دوران محکومیت خود بتوانند کسب درآمد داشته باشند و هزینه زندگی خود و خانواده‌هایشان را تامین کنند.

توجه به امر اشتغال و حرفه آموزی زندانی‌ها در سطح زندان‌ها یکی از موضوعات درخور توجه است، زیرا وجود درآمدی پایدار و مستمر برای تامین نیاز‌های زندانیان و خانواده هایشان در دوران محکومیت مانع گرایش مجدد این افراد به تکرار جرم می‌شود وموثرترین عامل اصلاح با هدف کاهش بازگشت مجدد زندانیان موضوع تقویت و توسعه اشتغال آن‌ها است.

زندانی رای باز در دوران سپری کردن محکومیت کیفری و جزایی و … خود می‌تواند در شهرک‌های صنعتی، سازمان مرتع‌ها و جنگل‌ها و واحد‌های تولیدی در حوضه‌های مختلف فعالیت کند و با قوانین تعیین شده از سوی مقام قضایی ورود و خروج او از محل کار به صورت دقیق و شفاف بررسی می‌شود.

در اشتغال رای باز و اعزام به کار به زندانی‌ها مجوز خروج از محیط زندان و سپری کردن دوران محکومیت در شغلی که توسط بنیاد تدارک دیده شده داده می‌شود. این گروه از زندانی‌ها اجازه دارند که شب‌ها در منازل خود مستقر باشند و در روز بعد مجددا به فعالیت خود ادامه دهند. این زندانی‌ها از بنیاد حقوق و دستمزد دریافت می‌کنند.

آرمان کریمی مدیر شرکت تولیدکننده کف‌پوش‌های سه‌بعدی سانا در گفت‌وگویی، اظهار کرد: شرکت ثنا تجهیز غرب، در سال ۱۳۹۰ به منظور اشتغال‌زایی و تامین بخشی از کالای مورد نیاز هموطنان و کاهش سهم واردات کالا تاسیس شد. پس از بررسی برند‌های جهانی و معتبر تولیدکننده کف‌پوش‌های سه‌بعدی و با جمع‌آوری تیمی از متخصصین و محققان کشور عزیزمان، گام به عرصه تولیدی در خور نام ایران بزرگ گذاشتیم.

وی افزود: در حال حاضر این کارخانه در تولید کف‌پوش‌ سه بعدی خودرو فعالیت دارد و به طور کلی ۶۰ نیروی کار در این کارخانه مشغول به کار هستند و طبق قراردادی که با سازمان زندان‌های استان کردستان و بنیاد تعاون استان منعقد کردیم حدود ۱۲ نفر مددجو رای باز در این کارخانه مشغول به کار هستند.

مدیر شرکت تولیدکننده کف‌پوش‌های سه‌بعدی سانا گفت: به بنیاد تعاون زندانیان پیشنهاد داده‌ایم که ۸ نفرمددجو رای باز برای اشتغال در کارخانه اضافه کنند تا به طور کلی ۲۰ نفر زندانی مشغول به کار شوند.

کریمی اظهار کرد: یکی از محکومان رای باز پس از پایان دوره محکومیتش در این کارخانه استخدام شده است این تعهد را نیز داده‌ایم که هر کدام از زندانیان آزاد شوند می‌توانند در همین شرکت به فعالیت خود ادامه دهند.

وی ادامه داد: به لحاظ پرداخت دستمزد به مددجویان نیز نزدیک به قانون کار حقوق واریز همچنین هزینه ایاب ذهاب را نیز به حساب آن‌ها پرداخت می‌کنیم.به کارگیری مددجویان رای باز در کارخانه‌ها برای آن‌ها دارای منفعت است چرا که مددجویان می‌توانند در زمان گذراندن محکومیت درآمدی داشته باشند و در کنار خانواده خود زندگی کنند.

مدیر شرکت تولیدکننده کف‌پوش‌های سه‌بعدی سانا درباره نحوه همکاری بنیاد تعاون استان کردستان با این کارخانه گفت: طبق قراردادی که با بنیاد تعاون استان کردستان منعقد کردیم در گذشته یک واحدی در داخل زندان داشتند که به کارخانه ما واگذار کردند تا مشغول به کار شده و زندانیان نیز از این حرفه بهره‌مند شوند، ولی به دلیل کمبود فضا، کارخانه را در شهرک صنعتی سنندج دایر و مشغول به کار شدیم. در حال حاضر به زندانیان داخل زندان آموزشی داده نمی‌شود، ولی به مددجویان رای باز در کارخانه آموزش‌های لازم را می‌دهیم به طوری که در آینده نیز می‌توانند از این حرفه استفاده کنند./ میزان