مستفاد از ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹/۱/۲۱، در دعاوی مالی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج است برای جبران خسارت وارد شده به داین با احراز شرایط مندرج در این ماده از قبیل تمکن مالی مدیون و امتناع وی از پرداخت دین خسارت تأخیر تأدیه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی به صورت جدول ماهانه منتشر می گردد، مقرر شده است که نحوه محاسبه حاصل تقسیم عدد شاخص در زمان تأدیه بر عدد شاخص در زمان سررسید ضرب در مبلغ اصل دین شده و عدد به دست آمده مبلغ دین با احتساب خسارت تأخیر تأدیه خواهد بود. لذا با توجه به تصریح ماده قانونی مرقوم و عبارات به کار برده شده در آن محاسبه خسارت تأخیر تأدیه بر مبنای شاخص سالانه» است. ضمناً خسارت تأخیر تأدیه شامل سودهای مرکب که فاقد وجه شرعی است نخواهد بود. بنابراین رأی شعبه دوم دادگاه تجدید نظر استان یزد تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده شد. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.
رای وحدت رویه دیوان عالی کشور: «تورم سالیانه» معیار تعیین خسارت تاخیر تادیه است/ سودهای مرکب مشمول خسارت تاخیر تادیه نمیشود
لینک کوتاه :
https://adlnameh.ir/?p=17788
برچسب ها
رنجنامه ۱۴۰۳
عدلنامه: جامعه حقوقی ایران در سال ۱۴۰۳ بسیاری از مفاخر، مشاهیر و افراد ارزشمند خود را از دست داد و از فقدانشان به سوگ نشست. تحریریه عدلنامه به رسم هرسال با یادآوری زحمات و تلاشهای این افراد سعی دارد تا ضمن ارج نهادن به جایگاه آنان، یادشان را زنده نگاه دارد.
برنامه تحول و تعالی سال ۱۴۰۴ دادگستری استانها ابلاغ شد
عدلنامه: برنامههای تحول و تعالی دادگستری استانها در سال ۱۴۰۴، با ۷ هدف راهبردی ابلاغ شد.
۱۴۹ زندانی افغانستانی به کشورشان منتقل شدند
عدلنامه: جلالیان گفت: ۱۴۹ زندانی تبعه افغانستان روز سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ به کشورشان منتقل شدند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.