مستفاد از ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹/۱/۲۱، در دعاوی مالی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج است برای جبران خسارت وارد شده به داین با احراز شرایط مندرج در این ماده از قبیل تمکن مالی مدیون و امتناع وی از پرداخت دین خسارت تأخیر تأدیه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی به صورت جدول ماهانه منتشر می گردد، مقرر شده است که نحوه محاسبه حاصل تقسیم عدد شاخص در زمان تأدیه بر عدد شاخص در زمان سررسید ضرب در مبلغ اصل دین شده و عدد به دست آمده مبلغ دین با احتساب خسارت تأخیر تأدیه خواهد بود. لذا با توجه به تصریح ماده قانونی مرقوم و عبارات به کار برده شده در آن محاسبه خسارت تأخیر تأدیه بر مبنای شاخص سالانه» است. ضمناً خسارت تأخیر تأدیه شامل سودهای مرکب که فاقد وجه شرعی است نخواهد بود. بنابراین رأی شعبه دوم دادگاه تجدید نظر استان یزد تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده شد. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.
رای وحدت رویه دیوان عالی کشور: «تورم سالیانه» معیار تعیین خسارت تاخیر تادیه است/ سودهای مرکب مشمول خسارت تاخیر تادیه نمیشود
برچسب ها
منتظری: بلاتکلیف ماندن پرونده بیش از یک سال در شعب دیوان عالی کشور غیرقابل توجیه است
عدلنامه: رییس دیوان عالی کشور بر ساماندهی هر چه بیشتر پرونده های موجود در شعب دیوان تاکید کرد و گفت: نسبت به پرونده هایی که مربوط به سنوات گذشته است اهتمام بیشتری داشته باشید، بلاتکلیف ماندن پرونده بیش از یک سال در شعب دیوان عالی کشور غیرقابل توجیه بوده و زیبنده این مجموعه عالی قضایی نیست.
راهاندازی سامانه سمپ زرین در قوه قضائیه؛ حمایت از پروژههای فناورانه
عدلنامه: رئیس مرکز آمار قوه قضائیه از راهاندازی سامانه یکپارچه سمپ زرین تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این سامانه تحول عظیمی در نظام قضائی کشور ایجاد خواهد کرد.
پاد: دنیا به ادبیات قبل از جنگهای جهانی و تدوین حقوق بینالملل بازگشته است/ مانعی برای جنگ حقوقی ما با رژیم صهیونیستی وجود ندارد
عدلنامه: یک حقوقدان گفت: متأسفانه، ما در حال ملاحظه دنیایی هستیم که به ادبیات قبل از جنگهای جهانی و تدوین حقوق بینالملل بازگشته است. آقای ترامپ نیز به نوعی این ادبیات را احیا کرده است. اما به نظر من، موانعی برای جنگ حقوقی ما با اسرائیل وجود ندارد و باید به تکمیل آن بپردازیم. تجربه جنگ ۱۲ روزه نشان داد که با دیپلماسی و اقدامات مؤثر دولت و نظام، میتوانیم دولتها را با خود همراه کنیم.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.