دکتر خاکزاد، صاحب امتیاز پایگاه خبری تخصصی حقوقی و قضایی عدلنامه: قانون، حق و عدالت با ابزار رسانه از درون کتاب و پستوی افکار بیرون کشیده می‌شود/ توسعه حقوقی مقدم بر توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی است
دکتر خاکزاد، صاحب امتیاز پایگاه خبری تخصصی حقوقی و قضایی عدلنامه: قانون، حق و عدالت با ابزار رسانه از درون کتاب و پستوی افکار بیرون کشیده می‌شود/ توسعه حقوقی مقدم بر توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی است
عدلنامه: این وکیل دادگستری با تأکید بر لزوم استفاده از پیشرفته‌ترین دانش‌ها و تجارب استفاده در علوم انسانی جهت توسعه جامعه گفت: توسعه حقوقی مقدم بر توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی است. رسانه ابزار توسعه و گفت‌و‌گو است. گفت‌وگو راه وصول به یک موفقیت نیست؛ بلکه گفت‌و‌گو عین موفقیت است. ما انسان ها که در عصر مدرن زندگی می‌کنیم هیچ چاره‌ای جز گفت‌و‌گو با هم نداریم.

دکتر محسن خاکزاد، مؤسس و صاحب امتیاز عدلنامه با ابراز خوشحالی از تشریف فرمایی مدعوین «یلدای عدلنامه» و تبریک این مناسبت به میهمانان این جشن گفت: هر جمعی یا هر محفلی که مبتنی بر حق و عدالت باشد در درون خودش یک ارزش ذاتی دارد. رسانه عدلنامه که محصول زحمات جناب آقای محمودی و تیم حرفه‌ای ایشان هست و در برهه‌های مختلفی جمع زیادی از دوستان با ایشان همکاری کردند ناشی از یک نیاز شکل گرفت. معتقدم که دنیای امروز دنیای روایت‌هاست و هرکس که از قافله رسانه عقب بماند از همه چیز عقب خواهد ماند. 

وی افزود: در بحث حقوقی نمی‌توانیم رسانه نداشته باشیم. قانون، حق و عدالت زمانی از داخل کتاب‌ها و از پستوی افکار بیرون کشیده میشود و به جامعه می‌آید که ابزار و سلاح رسانه در کنار آن باشد. 

این وکیل دادگستری با تأکید بر لزوم ایجاد برند رسانه‌ای ادامه داد: همانطور که انسان‌ها در تعاملات اجتماعی، در دوستی‌ها و در رفتار با دیگران یک شخصیتی از خودشان بروز می‌دهند، دیر یا زود مجبورند که یک برند رسانه‌ای یا یک قالب رسانه ای هم برای خودشان تعریف بکنند. این احساس نیاز از اینجا شکل گرفت که رسانه عدلنامه تاسیس شد و من معتقدم در برهه‌های خیلی خوبی به سهم خودش و به بضاعت خودش کمک زیادی به ارتقای جامعه حقوقی کرده است.

دکتر محسن خاکزاد خاطرنشان کرد: برخی نهادها و تشکل ها، ذاتاً و ماهیتاً باید کار حقوقی انجام بدهند؛ ولی اینکه هر کدام از ما از تلفن همراه خود، امکانات خود یا از هزینه خودمان بخواهیم یک دغدغه رسانه‌ای را در حوزه قانون، آگاهی و عدالت بخواهیم دنبال بکنیم بسیار ارزشمند است. ما در جامعه‌ای هستیم که وضعیت جامعه وکالت و وکلای دادگستری متاثر از یک تز و آنتی‌تز اجتماعی هست. یعنی ما مدام از زمان مشروطیت و نهضت قانونمداری در ایران در یک جدال بین سنت و مدرنیسم هستیم و راهبرد پیروزی و موفقیت در این جدال مطابق نظریه «دیالکتیک» هگل است. یعنی می‌شود از دل تضادها به یک تعاملی رسیده و بدون برخورد حذفی پیشرفت کرد. ولی نگاه به جامعه ایرانی نشان می‌دهد که ما پس از مشروطیت هیچ وقت تعامل نکرده و همیشه آنتی‌تزهای ما تز قبلی را حذف کردند و در وکالت دادگستری هم با همین چالش مواجه هستیم. ما خیلی مواقع نیازمند تعامل و گفتگو هستیم نه حذف. یعنی باید فضای حاکم یا فضای موجود سنجیده بشود و ایراداتش گرفته بشود و فضای بعدی به وجود آمده و یک فرایند دیالکتیکی شکل بگیرد و ما به یک آورده بهتری برسیم.

این عضو هیأت علمی دانشگاه اضافه کرد: رسانه عدلنامه برای گفت‌وگو تشکیل شده است. ما برنامه داریم که عدلنامه به گفت‌وگوها را عمق ببخشد و کارگاه های بیشتری که نیاز کاربردی جامعه است را در قالب کارگاه‌ها ترویج کند. 

این وکیل دادگستری با تأکید بر لزوم استفاده از پیشرفته‌ترین دانش‌ها و تجارب استفاده در علوم انسانی جهت توسعه جامعه گفت: توسعه حقوقی مقدم بر توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی است. رسانه ابزار توسعه و گفت‌و‌گو است. گفت‌وگو راه وصول به یک موفقیت نیست؛ بلکه گفت‌و‌گو عین موفقیت است. ما انسان ها که در عصر مدرن زندگی می‌کنیم هیچ چاره‌ای جز گفت‌و‌گو با هم نداریم.

خاکزاد در پایان با درخواست ایجاد خانه اندیشمندان علوم انسانی در شهر رشت گفت: ما جامعه حقوقی این مطالبه را از شورای شهرستان و شورای شهر فرهیخته رشت داریم که به احترام قانون، حقوقدانان و وکلای این شهر و استان، خیابان و یا میدانی به نام «قانون»، «قانون اساسی» و یا «وکیل» در این شهر نامگذاری شود.