[ultimatemember form_id=”401″] ]
ثبت دیدگاه
دیدگاه بسته شده است.
جدیدترین مقالات
یادداشت
یادداشت/ کامبیز نوروزی، حقوقدان: بهبود بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات کانون وکلا
کانون وکلا مهمترین سازمان حرفه ای است که می تواند در صورت حضور در عرصۀ عمومی اثرگذار باشد.
یادداشت/ حمیدرضا آقابابائیان، وکیل دادگستری: خرید و فروش خاک گهربار ایران جرم است؟
عدلنامه: بله، اصل و قاعده کلی این است که مطابق ماده ۲۱ لایحه حفاظت از خاک مصوب مجلس شورای اسلامی، اساساً هر نوع خرید و فروش خاک کشور به دلیل اینکه به نظر چون جزو اموال عمومی بوده و ثروت ملی محسوب و متعلق به نسلهای حال و آتی بعنوان منابع تجدید ناپذیر تلقی می شوند غیر قانونی است.
یادداشت/ صادق پنجهای، وکیل دادگستری: سخنی با محمدتقی نقدعلی نمایندهی مجلس شورای اسلامی پیرامون ایجاد نهاد وکالت اداری در ایران؛ چرخ را دو بار اختراع نمیکنند
باور کنید، چارهی کمبود نیروی متخصص در پروندههای شبه قضایی، فقط وکالت تخصصی است نه ایجاد نهاد وکالت اداری. وکیل اداری چهطور علمش سنجیده میشود. نکند شبیه همین آزمونهای داوری است که بهطرف میگویند بروید چند درس را بخوانید بعد از او سوالاتی میکنید که هیچ ارتباطی به آیین دادرسی داوری و... ندارد. یک میلیون و اندی هم برای آزمون پول میگیرید. نکنید! چرا مدام چرخ را اختراع میکنید. چرخ اختراع شده است! بیایید چرخ را مدرن و نو کنید و بر ویژگیهایش بیفزایید.
یادداشت/ فرهاد خراسانی، وکیل پایه یک دادگستری: در پی درگذشت طرفدار باشگاه ملوان؛ مقررات فیفا چه می گوید؟ ادامه مسابقه یا نجات جان یک انسان؟!
اگرچه فیفا ممکن است مقررات خاصی برای هر نوع حادثه خاص از جمله فوت تماشاگر نداشته باشد، اما شیوه های مدیریت و چارچوبهای کلی ایمنی و پروتکلهای پزشکی را برای جلوگیری از وقوع حوادث جدی، به وضوح از قبل پیش بینی و تعیین نموده است.
یادداشت/حمیدرضا آقابابائیان، وکیل دادگستری: ابرچالش ورود و سکونت و اشتغال اتباع پناهنده افغانستانی؛ مسؤلیت حقوقی و کیفری متوجه کیست؟
افزایش فزاینده و خزنده تورم و بیکاری و فقر و امثالهم به مرور زمان آثار خویش را صرفنظر از هموطنان ایرانی برای اتباع مهاجر کشورهای خارجی آشکار نموده است. به مانند بعضی از حیوانات که با گسترش فصل سرما و کم شدن آذوقه بجان هم افتاده و یکدیگر را متهم و شکار می کردند.
یادداشت/ کامبیز نوروزی، حقوقدان: فوتبال ایران علیه انسانیت
فوتبال ایران را تعطیل کنید تا زمانی که کارگزاران فوتبال در سراسر کشور بفهمند که جان انسانها ارزشمندتر از فوتبال است. در هفته اخیر دو حادثه دردناک در فوتبال کشور نشان داد که این ورزش مردمی با کارگزارانی اداره می شود که از چیزی به نام انسانیت درکی ندارند.
یادداشت/ صادق پنجهای، وکیل پایهی یک دادگستری: نیاز به وفاق ملیِ دو نهاد وکالت در ایران؛ اهمیّت ِ الزامی شدن وکالت
عدلنامه: عرصهی وکالت در حال حاضر دارای دو نهاد صادرکننده پروانهی وکالت است. دو نهاد که نشان دادهاند در بحث صنفی از قدرت و نفوذ قابل توجهی برخوردار هستند. در سالهای اخیر دو نهاد یاد شده بهجای جدلهای بیمورد و فرساینده، بیشتر به هم نزدیک شدند و در زمانهای حساس، موضعگیریهای صحیحی را برای برونشد از عواقب برخی از تصمیمات که آثارش بر پیکر وکالت جراحت وارد میکرد، انجام دادند. این وضعیت ناشی از یک وفاق و مفاهمهی نانوشته بود.
یادداشت/ علیرضا امانی، رییس کانون وکلای دادگستری گیلان: در نقد سرانهٔ وکلا و قضات؛ نگاهی به آمارها
عدلنامه: به تازگی دادستان ارجمند کل کشور در اظهار نظر کوتاهی که از ایشان در سایتها منتشر شد، به دو نکتهٔ مناقشهبرانگیز پرداختند. نخست، از تعداد کم وکلاء نسبت به سرانهٔ جمعیت کشور گله کردند و سپس، کمبود قضات را عامل استفاده از نیروی جوان و کمتجربه دانستند. در فرازهایی کوتاه میکوشم هر دو نکتهٔ ایشان را واکاوی کنم و نقطه نظرات خود را نیز به اشتراک گذارم.
یادداشت/ جواد فرازمهر، وکیل دادگستری: ابتکار در رفتار و برنامه، حلقه مفقود جامعه وکلا
آنچه نهاد وکالت در چند سال اخیر در پی آن بود تعامل با نهادهای تصمیم گیرنده بود این سیاست کاری لازم به نظر می رسد ولی به نظر کافی نیست. آنچه مفقود به نظر می رسد ابتکار در گذر از چالش های پیش رو است. برای ابتکار نیاز به یکسری ابزارهایی است که در بدنه نهادهای وکالت بایستی تعبیه گردد.
یادداشت/ ابراهیم ایوبی، وکیل دادگستری: پیشنهادهایی به معاون حقوقی رئیسجمهور
پنجشنبه اول شهریورماه رئیسجمهور مجید انصاری را به سمت معاون حقوقی خود منصوب کرد. شاید این آخرین حکم برای انتخاب یک مقام عالیرتبه در دولت چهاردهم بود. چند روز گذشته نامهای مختلفی در محافل حقوقی و سیاسی مطرح گشت، اما در نهایت مانند دیگر انتخابهای محافظهکارانه مسعود پزشکیان، فردی آزمونپسداده و غیرجوان به بالاترین جایگاه حقوقی نهاد ریاستجمهوری برگزیده شد.